Bolivinių balandų ir pievagrybių troškinys yra puikaus skonio, o, ypač, pagardintas „Maggi Bio“ žolelių sultiniu.
Skaitytoja O.Misiukienė primena, kad gardžios bolivinių balandų sėklos ypač naudingos ir mūsų organizmui.
Tai pilnavertis baltymų šaltinis, todėl jas labai palanku į savo racioną įtraukti vegetarams ir veganams.
Skaitytojos receptu dalinamės, o sezoninėmis daržovėmis kviečiame improvizuoti pagal patinkantį skonį.
Ingredientai:
- 150 g bolivinių balandų
- 200 g pievagrybių
- 100 g pupelių (galima keisti žirneliais)
- Poro (baltoji dalis)
- 2 skiltelės česnako
- 2 v. š. aliejaus arba ghee sviesto
- 1 kubelis „Maggi Bio“ žolelių sultinio
- Juodųjų pipirų (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
Pievagrybius perpjauname pusiau ir plonai supjaustome. Smulkiai supjaustome ir česnaką, porą (pusžiedžiais) Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame česnakus, svogūną bei grybus.
Beriame nuplautas bolivines balandas, pupeles, užpilame vandeniu/sultiniu, užverdame ir dar patroškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Finalui papuošiame žalumynais. Skanaus!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.