Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bemėsiam pirmadieniui – bolivinių balandų ir pievagrybių troškinys

Kai norisi spalvų ne tik gamtoje, bet ir lėkštėje, pats metas išmėginti bolivinių balandų ir pievagrybių salotas su sezoninėmis daržovėmis.
Skaitytojos receptas
Skaitytojos O.Misiukienės veganiško troškinio receptas / O.Misiukienės nuotr.

Bolivinių balandų ir pievagrybių troškinys yra puikaus skonio, o, ypač, pagardintas „Maggi Bio“ žolelių sultiniu.

Skaitytoja O.Misiukienė primena, kad gardžios bolivinių balandų sėklos ypač naudingos ir mūsų organizmui.

Tai pilnavertis baltymų šaltinis, todėl jas labai palanku į savo racioną įtraukti vegetarams ir veganams.

Skaitytojos receptu dalinamės, o sezoninėmis daržovėmis kviečiame improvizuoti pagal patinkantį skonį.

O.Misiukienės nuotr./Bolivinių balandų troškinys
O.Misiukienės nuotr./Bolivinių balandų troškinys

Ingredientai:

  • 150 g bolivinių balandų
  • 200 g pievagrybių
  • 100 g pupelių (galima keisti žirneliais)
  • Poro (baltoji dalis)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v. š. aliejaus arba ghee sviesto
  • 1 kubelis „Maggi Bio“ žolelių sultinio
  • Juodųjų pipirų (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

Pievagrybius perpjauname pusiau ir plonai supjaustome. Smulkiai supjaustome ir česnaką, porą (pusžiedžiais) Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame česnakus, svogūną bei grybus.

Beriame nuplautas bolivines balandas, pupeles, užpilame vandeniu/sultiniu, užverdame ir dar patroškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Finalui papuošiame žalumynais. Skanaus!

Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.

Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.

Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.

O.Misiukienės nuotr./Bolivinių balandų salotos
O.Misiukienės nuotr./Bolivinių balandų salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais