Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mitai apie kiaušinius: specialistė paaiškino, kada juos valgyti sveika, o kada – ne

Velykų simboliu pelnytai vadinami kiaušiniai – vienas iš tų produktų, dėl kurių iki šiol vyksta prieštaringos diskusijos. Vieni specialistai kiaušinius laiko supermaistu, kiti pataria juos valgyti atsargiai. Mitybos specialistė Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė apžvelgė naujausius tyrimus ir patarė, kiek ir kokių kiaušinių valgyti.
Kiaušiniai
Kiaušiniai / 123RF.com nuotr.

Kiaušinių cholesterolis: pavojingas ar ne?

Pasak mitybos specialistės, pagrindinė priežastis, dėl kurios vyksta diskusijos, yra faktas, kad kiaušiniai turi daug cholesterolio. Mat daug metų buvo teigiama, kad, norint mažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, cholesterolio reikia vengti.

Asmeninio albumo nuotr./Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė
Asmeninio albumo nuotr./Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai