Bulvės, kaip ir kitos daržovės, yra mūsų organizmui reikalingų mineralų šaltinis. Jose gausu kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, netgi karotino. Pavyzdžiui, vienoje vidutinio dydžio bulvėje yra apie 35 proc. kalcio dienos normos, o kalio bulvėse randama daugiau negu bananuose. Be to, bulvės turi šildantį efektą, todėl ypač tinka valgyti šaltuoju metų laiku.
Tačiau bėda ta, kad bulvės – labai krakmolingos daržovės, o krakmolas organizme greitai skyla į cukrų, kuris skatina insulino išsiskyrimą organizme ir gliukozės lygio kraujyje šuoliukus. Mat, jeigu gliukozė patenka į kraują lėtai, organizmas nepatiria insulino šuolio. Jeigu gliukozės kiekis kraujyje didėja greitai, tuomet prireikia didelio insulino kiekio jai išnešioti.
Taigi, bulvės laikoma aukšto glikeminio indekso produktu. Tačiau, ar tai absoliuti tiesa? Pasirodo, ne – viskas priklauso nuo to, kaip mes apdorojame bulves ir su kuo valgome.