Pagrindinės cukraus rūšys
Pasak pašnekovės, cukrus priklauso angliavandenių grupei. Pastarieji skirstoma į dar tris didelius pogrupius – monosacharidus, disacharidus ir polisacharidai. Cukrus kaip tik apima du pirmuosius pogrupius.
„Monosacharidai susideda iš vienos molekulės. Prie jų priskiriama gliukozė, fruktozė ir galaktozė. Gliukozė – pagrindinė cukraus rūšis, randama mūsų kraujyje. Visi angliavandeniai mūsų organizme yra skaidomi iki gliukozės. Ji yra sudėtinė tiek natūralių produktų dalis, tiek atsiduria maisto produktuose pridėtine forma. Fruktozę galima vadinti vaisių cukrumi, o galaktozė – dalis pieno cukraus. Taip pat produktų etiketėse neretai pasitaiko dekstrozė – gliukozės rūšis, paprastai išskiriama iš vynuogių sulčių“, – aiškino E.Stripeikaitė-Jakučionė.