„Larb“ neatsibosta tiesiog niekada – taip yra dėl turtingo skonio ir begalės variacijų: su jautiena, kiauliena, vištiena, antiena, žuvimi. Šįkart pasirinkau veršieną. Beje, varijuojama ne vien mėsa, bet ir prieskoniais.
Man nepavyko gauti rūgščiavaisio citrinmedžio lapų, tad bus be jų. O ir šiaip juk mano kuchnia – karantininė, todėl pakeisti trūkstamus ingredientus kitais čia tikrai nėra nuodėmė.
Jums reikės:
- pageidaujamos mėsos faršo arba smulkiai sukapotos mėsos;
- kalendros;
- sojų padažo;
- aitriosios paprikos (čili pipiro);
- sriracha arba kito aštraus padažo (nebūtina);
- sutarkuoto imbiero gabaliuko;
- poros sutarkuotų česnako skiltelių;
- smulkiai supjaustyto svogūno;
- kalendros;
- sojos arba žuvies padažo (galima sumaišyti abu);
- aisbergo ar kitos salotos lapų (mažesni salotų „laiveliai“ atrodys geriausiai, bet ką randame, tą ir naudojame);
- porų ar svogūnų laiškų (ar abiejų);
- mėtų (aš, deja, neturėjau);
- dviejų žaliųjų citrinų sulčių;
- trupučio aliejaus kepimui;
- agurkų griežinėlių (nebūtina);
- ryžių patiekimui (nebūtina).
Gaminimas:
- Įkaitintame aliejuje pakepiname faršą. Į jį sudedame imbierą, česnaką, svogūną ir porą.
- Kai viskas kiek apkepa, supilame sojos arba žuvies padažą, žaliųjų citrinų sultis ir aštrų padažą.
- Kai jau viskas iškepė, į mėsos masę įdedame šviežios kalendros, svogūnų laiškų, pjaustyto čili pipiro ir mėtų lapų.
- Patiekiame salotos lapo „laivelyje“ su šviežiu agurku ir ryžiais, jei norime sočiau.