Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Naudingi“ įpročiai, kurių atsisakę nieko neprarasite

„Business Insider“ žurnalistė Erin Brodwin – apie įpročius, kurių nauda tikime visai be reikalo. Gal pats laikas pažvelgti kritiškai?
Daržovių kokteiliai
Daržovių kokteiliai / „Fotolia“ nuotr.

Dirbti stovint

Tyrimas, kuris buvo atliekamas 2015 metais, neaptiko jokių privalumų, kai dirbama stovint. Vienintelis pliusas – stovėdami sudeginame daugiau kilokalorijų. Taigi, jei norite numesti svorio, galite ir toliau dirbti stovėdami.

Naudotis vienkartinėmis unitazo servetėlėmis

Dieta su aukštu cukraus lygiu ir mažu baltymų kiekiu verčia jaustis nuolat alkanam.

Tokie virusai, kaip ŽIV arba herpesas, yra itin nestabilūs ir paprasčiausiai negali išgyventi ne žmogaus organizme. Na, ir mūsų pačių oda yra gana efektyvus skydas, užkertantis kelią įvairiems mikrobams. Todėl jei atsisėsite ant unitazo sėdynės tualete, kažin ar pasigausite kokią ligą. Bet, jei turite įbrėžimų ar atvirų žaizdų, bakterijos gali patekti į organizmą per kraują.

Vengti gliuteno

Jei nepriklausote ratui žmonių, sergančių celiakija, gliutenas kažin ar jums pakenks. Tyrimai patvirtino, jog daugumą žmonių po valgio kamuoja vidurių pūtimas nepriklausomai nuo to, valgė jie grūdus ar ne.

Bijoti mikrobangų krosnelių

Tikrai esate girdėję, kad ruošiant maistą mikrobangėje dingsta visos maistingos medžiagos. Laimei, tai netiesa. Elektromagnetinės bangos priverčia molekules produktuose greitai judėti, todėl išsiskiria energija, ir taip produktai pašyla.

Žinoma, kai kurios maistingos medžiagos aukštoje temperatūroje ima irti, nepriklausomai nuo to, kur mes gaminame: ant viryklės ar mikrobangų krosnelėje. Kadangi mikrobangėje maistas pašyla greičiau, kai kada naudingos produktų medžiagos išsilaiko netgi geriau.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 pusryčių variantai norintiems sulieknėti

Gerti migdolų pieną

Pastaruoju metu populiarėja įvairios alternatyvos karvės pienui. Pirmauja čia migdolų pienas. Migdoluose yra daug baltymų, tačiau piene jų praktiškai nelieka, visi vitaminai pridedami gamybos metu. Todėl vietoj migdolų pieno taip pat sėkmingai galite gerti vandenį.

Jei norite rasti naudingesnę alternatyvą karvės pienui, pamėginkite sojų pieną arba liesą pieną.

Misti tik sultimis

Spausdami sultis iš vaisių ir daržovių, jūs pašalinate naudingą ląstelieną, kuri suteikia sotumo jausmo. Sultyse lieka tik cukrus. Dieta su aukštu cukraus lygiu ir mažu baltymų kiekiu verčia jaustis nuolat alkanam, dėl tokios mitybos juntami nuotaikos svyravimai ir energijos trūkumas.

Be to, taip maitindamiesi galite prarasti raumenų masę, nes raumenims būtini baltymai. Taigi kritiškai vertinkite sulčių dietas ir įvairiausias sulčių programas.

Naudotis antiseptiku rankoms

Jei per dieną reguliariai plaunate rankas, antiseptiko jums tikrai neprireiks. Be to, jis vis tiek užmuš tiek pat bakterijų kaip ir muilas su vandeniu, o kai kurie virusai apskritai atsparūs antiseptikui.

„Fotolia“ nuotr./Rankų higiena
„Fotolia“ nuotr./Rankų higiena

Vengti produktų su natrio glutamatu

Šio skonio stipriklio tikrai dedama į daugumą maisto produktų. Tačiau jis nėra pavojingas, nors kai kurie nurodo jo poveikį, pavyzdžiui, kaklo nutirpimas. Tyrimai įrodė, kad kaltas greičiausiai ne natrio glutamatas, o tiesiog persivalgymas.

Bijoti sąnarių girgždėjimo

Dar visai neseniai visi manė, kad girgždantys sąnariai yra prastos sveikatos ženklas. Tačiau naujausi tyrimai paneigė šį įsitikinimą. Kai kurie mokslininkai mano: jei sąnariai giržda – tai tik įrodo, kad juose yra užtektinai "tepalo".

Gerti multivitaminus

Daugelis žmonių kasdien geria multivitaminus, nors ir nebūtina. Neneigsime, organizmo normalioms funkcijoms palaikyti vitaminai reikalingi, tačiau mes jų gauname su maistu (jei maitinamės visaverčiai), todėl vartoti vitaminų papildomai kaip ir nėra prasmės.

Laikytis detoksikacinės dietos

Jokia speciali organizmo išvalymo programa jums nereikalinga – nebent kažkuo apsinuodijote. Pats organizmas turi efektyvią sistemą, kuri filtruoja kenksmingas medžiagas, – tai inkstai ir kepenys. Inkstai pašalina iš organzimo nereikalingas medžiagas, o kepenys perdirba vaistus ir nukenksmina visas chemines medžiagas, patenkančias į organizmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas