Ne manekenių pusryčiai, arba Korėjietiškas „street food“ sumuštinis. Tik nepadauginkite cukraus!

Sumuštinius lyg ir mėgstu, bet paprastai jie mane šiek tiek erzina dėl duonos egzistavimo juose. Nesu aš bulkos mėgėja, nors tu ką. Vis dėlto pusryčiams dažniausiai suvalgau kažkokį mažą, lyg manekenėms skirtą skrebutį su kokia lašiša ir kiaušiniu šalia. Ir šaukštu majonezo, nes visgi ne manekenė.
Sumuštinis
Sumuštinis / 15min nuotr.

Kaip jau galbūt supratot, šiandien gaminsime pusryčių sumuštinį. Bet ne bet kokį, o korėjietišką pusryčių sumuštinį – populiarų gatvės maistą Seule. Skirtingai nei vietnamiečių Bánh mì ar malaiziečių Kaya toast (Malaizijos pusryčius jau teko čia aprašyti, beje), korėjietiškasis Gilgeori buvo man visiškai negirdėtas.

Sumuštinį sudaro lengvai surandami ingredientai – galbūt jie jau yra jūsų virtuvėje as we speak: balta sumuštinių duona, kiaušiniai, kopūsto likutis (galima naudoti ir kokią salotą), užsigulėjusi morka, kumpis (jei nevalgote kumpio, tiesiog jį praleiskite), sūris, sviestas, majonezas, kečupas, cukrus. Taip, cukrus. Pakėliau ir pati antakį nuo to cukraus, bet gaminau, kaip pridera, su juo.

Juk puikiai žinau, kad tos sweet and salty kombinacijos dažniausiai suveikia gerai. Gerai ir suveikė, tik siūlyčiau nepadauginti cukraus. Ai, kai kurie dar ir džemo deda! Žodžiu, yra ką eksperimentuoti, bet šį receptą reikalauju išbandyti primygtinai.

Ingredientai (vienam sumuštiniui):

  • 2 riekės baltos sumuštinių duonos;
  • 2 griežinėliai sūrio (čia tobulai tinka tas vadinamasis „amerikietiškas sūris“ – žr. nuotrauką);
  • pailgais gabaliukais supjaustytas kumpis (naudojau 2 griežinėlius vištienos kumpio);
  • 2 kiaušiniai;
  • plonais, pailgais gabaliukais supjaustytos morkos (pusės morkos užteks tikrai);
  • truputis tarkuoto kopūsto;
  • šaukštelis kečupo;
  • šaukštelis majonezo;
  • gabaliukas sviesto;
  • šaukštelis cukraus;
  • smulkinti svogūnų laiškai.

Gaminimas:

  1. Keptuvėje svieste apskrudiname dvi riekes duonos. Joms įgavus spalvą, pabarstome jas cukrumi iš abiejų pusių. Dar pakepame kelias sekundes ir atidedame į šoną.
  2. Omleto dalis pati sunkiausia, nes jį reikia padaryti kvadratinės formos. Receptai, kuriais rėmiausi, siūlė daržoves, kumpį ir kiaušinius sumaišyti viename bliūdelyje, viską supilti į keptuvę ir formuoti kvadratinį omletą. Aš visgi manau, kad paprasčiau būtų pradžioje sudėti daržoves ir kumpį į keptuvę, suformuoti iš jų kvadratą ir tik tada daržovių kvadratą užpilti kiaušiniais. Na, jūs pabandykite, kaip jums išeina, ir papasakokite man. Dar vis atidirbinėju ranką.
  3. Metas surinkti sumuštinį kaip kokį IKEA baldą. Ant pirmos riekės dedame kečupą, tada vieną gabaliuką sūrio, tada omletą, vėl sūrį, majonezą ir uždengiame kita duonos rieke. Tikrai ne visi daro vienodai ir ne visi deda padažus. Bet aš norėjau sultingo varianto su rizika išsitepti džinsus. Ir tikrai nesigailiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis