Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nekenčiate bėgiojimo? Štai geresni būdai, kurie kalorijas degina lygiai taip pat

Kiekvienas pasirenkame tokią judėjimo kryptį, kuri mums patinka labiausiai – tik tada galime pasiekti norimų rezultatų. Juk, jeigu, pavyzdžiui, bėgioja visi aplinkiniai, o jums bėgiojimas tikra kančia, tai ir motyvuoti save judėti gali būti labai sunku.
Sportas
Sportas / Fotolia nuotr.

Kaip Maya Pontone rašo womenworking.com, „daugelis mūsų darytų bet ką, kad tik nereikėtų bėgioti“. Tad kokios sporto šakos sudegina ne ką mažiau kilokalorijų ir gali suteikti mums judėjimo malonumą?

Šokinėjimas per virvutę

Pabandykime nusikelti į vaikystę ir prisiminti, kaip šokinėjome per virvutę. Kaip teigia specialistai, šokinėjimas per virvutę yra puikus būdas treniruotis, kadangi tai prilygsta ištvermės ir jėgos treniruotėms, be to, pasak trenerės Corine Naomi, teigiamai veikia kulkšnių, dubens, kelių stabilumą, rašoma „Women's Health“.

Tyrimai taip pat patvirtina, kad šokinėjimas per virtuvę sparčiai degina kilokalorijas, rašoma Research Quarterly For Exercise And Sport. Pasirodo, kad 10 minučių šokinėjimo šešias dienas per savaitę turi tokį patį poveikį kaip lėtas bėgimas kasdien po 30 minučių.

Šokinėjimas per virvutę ir puiki kardiotreniruotė, ypač, jeigu keičiate tempą ir intervalus. Kodėl ši treniruotė yra ir efektyvi, ir tokia naudinga? Pasirodo, kad šokinėjimas per virvutę gali būti pavadina viso kūno treniruote, kadangi apima ne tik apatinę, bet ir viršutinę kūno dalį.

Fotolia nuotr./Šokinėjant per virvutę
Fotolia nuotr./Šokinėjant per virvutę

Irklavimas

Tai dar vienas puikus būdas kaip reikiant sutvirtinti visą kūną. Kaip „Cosmopolitan“ sako asmeninis treneris Danielis Harrisas, irklavimo metu dirba visas kūnas ir net devynios raumenų grupės – šlaunų, sėdmenų, pečių, nugaros, bicepsai, tricepsai ir kt.

„Irklavimas yra vienas intensyviausių pratimų, kuriuos galite įtraukti į savo treniruočių rutiną, be to, per valandą galite sudeginti net iki 700 kcal“, – sako D.Harrisas.

Plaukimas

Dar viena alternatyva bėgimui – plaukimas. Remiantis „Healthline“, per valandą plaukdami galime sudeginti lygiai tiek pat kilokalorijų, kaip ir bėgdami, tiesa, be krūvio sąnariams ir kaulams. Panašiai kaip ir šokinėjimas per virvutę, plaukimas yra viso kūno treniruotė, treniruojanti visų grupių raumenis. Tačiau po plaukimo treniruotės jums bus dėkingi ne tik viso kūno raumenys.

Fotolia nuotr./Šuolis.
Fotolia nuotr./Šuolis.

Plaukimas yra puikus būdas stiprinti ir širdies bei kraujagyslių sistemą, todėl sumažinama mirties rizika. Be to, kai kurie tyrimai atskleidžia, kad plaukimas dar gali sumažinti kraujo spaudimą, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas