2018 11 10

Nepelnytai pamiršti svogūnų lukštai – vaistas nuo visų ligų: niekada jų neišmeskite

Mūsų senoliai svogūnų lukštus vartojo nuolat – dėdavo jų į maistą, virdavo sriubas bei gerdavo jų arbatas ir tinktūras nuo pačių įvairiausių ligų. Jie rėmėsi ilgamete savo stebėjimo patirtis, tačiau dabar ir mokslas patvirtino, kad svogūnų lukštai turi didelį kiekį antioksidantų, maistinių skaidulų bei flavonoidų, kurie labai naudingi mūsų sveikatai, apsaugo nuo arterijų užsikimšimo ir mažina kraujo spaudimą, saugo nuo virusų bei bakterijų ir netgi pasižymi priešvėžiniu poveikiu. Svogūnų lukštuose tiek daug įvairių mikroelementų, jog sakoma, kad juose galima rasti visą Mendelejevo lentelę.
Svogūnai ir česnakai
Svogūnai ir česnakai / Fotolia nuotr.

Nepamainomas vaistas nuo kosulio ir slogos

„Svogūnų lukštai yra aukso vertės. Verta jų turėti prisidžiovinus, kiek įmanoma, daugiau ir drąsiai dėti į troškinius, mišraines, sriuba, pasidaryti iš jų arbatos. Aišku, turime pasitikėti, kad tie lukštai būtų neapdoroti cheminėmis medžiagomis“, – sakė Žolinčių akademijos vadovė Danutė Kunčienė.

Kosint ji pataria pasigaminti tokį nuovirą. 8–10 svogūnų galvučių lukštų užpilti litru karšto vandens ir kaitinti, kol liks pusė įpilto skysčio. Šitą skystį patariama gerti prieš valgį su medumi maždaug po 150 ml (apie pusę stiklinės) tris kartus per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų