Vis tik, anot atlikto tyrimo, yra ir kitas būdas, kuris gali padėti sumažinti šį nepakeliamą galvos skausmą, ir jį iš savo tėvų jau ne kartą esate girdėję nuo pat vaikystės – tereikia gerti vitaminus.
Tyrimo, kurio rezultatai buvo pristatyti per kasmetį Amerikos galvos skausmo asociacijos susitikimą, metu mokslininkai studijavo sergančiųjų migrena kraują ir jame esančias vitaminų ir mikroelementų koncentracijas.
Pastebėta, kad sergantiems migrena ganėtinai dažnai trūksta vitamino D, riboflavino ir kofermento Q10 (mokslininkų pastebėjimu, šio antioksidanto itin trūksta jaunoms merginoms ir moterims).
O sergančiųjų ūmia ir dažnai pasikartojančia migrena kraujyje pastebėta itin didelė riboflavino ir kofermento Q10 stoka. Būtent dėl to mokslininkai pataria vartoti kuo daugiau šių medžiagų turinčių produktų ar gerti maisto papildus.
Vitamino D apstu pieno produktuose ir riebiojoje žuvyje (lašišoje ar tune). B vitamino – riboflavino – taip pat yra pieno produktuose, mėsoje, kiaušiniuose ir riešutuose, o medžiagų apykaitos veiklą gerinančio kofermento Q10 atsargas kraujyje papildysite dažniau vartodami žuvį, mėsą ir daržoves.
Mokslininkų tikinimu, sveika ir subalansuota mityba yra neišvengiama sergant migrena.