Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 18

„Neturiu laiko sportuoti: treneris Edvinas atsako, kas slepiasi po tokiu požiūriu?

Dažnai su pavydu žiūrime į disciplinos besilaikančius bičiulius – jie randa laiko ir pasportuoti, ir 10 tūkstančių žingsnių nueiti, ir sveikas salotas pasigaminti. Negana to, jie vis nepristinga valios taip elgtis ne mėnesį, o metus ar net kelis. Kur slypi valios šaltinis? Kada ir kodėl įvyksta lūžis? Ar įmanoma neturėti laiko sportui, jei nori, atsako Sveikatingumo ir fizinio rengimo treneris bei sertifikuotas mitybos specialistas Edvinas Šapovalovas.
Dubens kėlimas
Dubens kėlimas / 123rf.com

Šiandien turime iš pažiūros tokią įdomią situaciją. Viena vertus, apie sveiką gyvenseną kalbame daug, kita vertus, kas girdima iš trenerių, ir iš sveikatos specialistų, kad noro daug, o valios pritrūksta. Ką pastebi tu, daugiau anksčiau ar vėliau palūžtančių, ar daugėja vis tik įveikiančių save?

– Laiko trūkumas sportui atsiranda nuo per mažo noro, o ta noro stoka tada, kai nėra problemos. Pagrinde noras didėja turint kažkokią problemą, aš tą pastebėjau jau per daugelį metų. Žmonės ateina į sporto salę ar ima užsiimti fizine veikla tada, kai atsiranda kažkokių bėdų – ar jam skauda nugarą, ar kaklą, gal nori pagerinti kūno formas ar patikti priešingai lyčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas