Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norite numesti svorio? Ryte skanaukite šiuos riešutus

Nuo maisto, kurį renkatės atsibudę, priklauso, kaip jausitės visą likusią dienos dalį. Ilgainiui pusryčiai gali turėti didelės įtakos jūsų bendrai sveikatai, taip pat ir svoriui.
Riešutai
Riešutai / 123RF.com nuotr.

Yra daugybė sveikų pasirinkimų, kurie gali padėti pasiekti norimą svorį, o vienas geriausių – riešutai. Jų galite berti į avižų košę, jogurtą, kokteilius ar net suvalgyti saują, kai labai skubate, rašoma shefinds.com.

Nors dauguma riešutų yra puikūs pusryčiai ar rytinis užkandis, kai kurių rūšių riešutai ypač naudingi sveikatai ir norintiems sulieknėti. Mitybos specialistė Mary Sabat atskleidžia, kad migdolai ir graikiniai riešutai yra sąrašo viršuje!

Migdolai

Migdolai yra ne tik skanūs – M. Sabat teigimu, juose taip pat gausu organizmui reikalingų maistingųjų medžiagų, sveikųjų riebalų, todėl jie yra puikus pasirinkimas lieknėjant.

Be to, šie riešutai yra puikus mononesočiųjų riebalų, kurie siejami su mažesne širdies ligų rizika ir geresne svorio kontrole, šaltinis. M.Sabat sako, kad migdoluose yra gausu baltymų, skaidulų, vitamino E, magnio ir kitų svarbių maistinių medžiagų. Šie riešutai, valgomi ryte, gali suteikti ilgalaikės energijos ir padėti kontroliuoti alkį visą dieną.

Graikiniai riešutai

Graikiniai riešutai pagardins avižinę košę ir padės numesti svorio. „Šiuose riešutuose gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios naudingos širdies sveikatai ir mažina uždegimus. Kaip ir migdoluose, graikiniuose riešutuose taip pat yra baltymų ir skaidulų, todėl jie yra puikus užkandis, kuris gali užtikrinti sotumo ir pasitenkinimo jausmą ilgesnį laiką“, – teigė M.Sabat.

Tačiau mitybos specialistė primena, kad ir koks puikus užkandis riešutai bebūtų, reikia žinoti, kad labai svarbu kontroliuoti porcijas, nes riešutai yra kaloringi Tačiau jei laikysitės sveikos porcijos dydžio ir valgysite apgalvotai, būsite pakeliui į puikią savijautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas