Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29

Norite švelniai detoksikuoti organizmą? Į kasdienį racioną įtraukite du produktus

Šiuolaikiniame pasaulyje mes gyvename apsupti įvairiausių toksinų, kurie gali nusėsti ir kauptis mūsų organizme. Viešojoje erdvėje galima rasti ne vieną drastišką būdą, kaip juos pašalinti, tačiau mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė-Miller nėra tokių metodų šalininkė ir pataria tai daryti švelniai, kad neprisidarytume daugiau bėdos nei naudos.
Sveika mityba
Sveika mityba / 123RF.com nuotr.

Toksinai mus supa visur ir visada – tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, nuotolinėje paskaitoje, organizavo „Žalioji dėžutė", teigė mitybos specialistė. Juos išskiria automobiliai, gamyklos, fabrikai, energijos jėgainės, dažai, pelėsis, tabako dūmai, namų valymo priemonės, plastikas ir pan. Dažnai toksinų yra mūsų naudojamuose kvepaluose, kosmetikoje ir net maiste, kurį kasdien valgome.

Taip pat toksinų gali atsirasti, jeigu ilgą laiką vartojate žuvų taukus. Specialistė pataria šiuos maisto papildus rinktis itin atsakingai, kadangi žuvys kaupia į save vandenyne esančius toksinus, ypač gyvsidabrį. Šio elemento kiekį organizme ji siūlo pasitikrinti ir tiems žmonėms, kurie turi labai senų plombų. Mat jose taip pat gali būti šio sunkiojo metalo. „Išimant tokias plombas, labai svarbu, kad būtų apsaugota, t. y. uždengta, burna, antraip mes galime nuryti daug gyvsidabrio ir taip dar labiau apnuodyti savo organizmą“, – įspėjo lektorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas