Vis dėlto visi nori skaniai ir sveikai valgyti. „Norint turėti sveiką kūną ir sielą privalome prisižiūrėti. O tai pradėti daryti yra geriausiai nuo mitybos. Kai ruošiame maistą namuose, žinome, ką naudojame ir ką gaminame“, – sako šefas Paulius, išleidęs kulinarinių receptų, skirtų pietums dėžutėje, knygą.
Joje galima rasti daugybę visiškai paprastų ir sveikų receptų, kuriems paruošti nereikia talento ir pašaukimo virtuvei. Vienu jų P. Stasevičius dalinasi su 15min.lt skaitytojais ir kviečia į susitikimą Baltijos maisto ir gėrimų parodoje lapkričio 8–10 dienomis.
„Kitchen Obsession“ receptas pietums dėžutėje, nemokantiems gaminti
Makaronų salotos
1 porcijai reikės:
- druskos;
- kelių laurų lapų;
- 100 g lašišos filė;
- 10 svogūnų laiškų;
- 3 pomidoriukų;
- 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelio mėlynių uogienės;
- pusės šaukštelio grūdėtų garstyčių;
- 1 stiklinės virtų makaronų;
- 1 saujos gražgarsčių;
- 1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
Į puodą įpilti vandens, pagardinti druska, laurų lapais ir užvirinti. Sudėti lašišą, palaukti, kol vanduo vėl užvirs, ir nuimti nuo kaitros. Lašišą palaikyti vandenyje 5 minutes, tada ištraukti ir atvėsinti. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti, pomidoriukus perpjauti pusiau. Pagaminti padažą: aliejų sumaišyti su uogiene ir pagardinti garstyčiomis. Į indelį sudėti makaronus, pomidorus, svogūnų laiškus, lašišą ir aplieti padažu. Išmaišyti prieš pat valgant, pagardinti gražgarstėmis ir sūriu.
Šioje parodoje gaminti užsimanys net ir tie, kurie to nemėgsta
Paulius lapkričio 8–10 dienomis kartu su kitais tinklaraštininkais dalyvaus vienintelėje maisto ir gėrimų parodoje Baltijos šalyse – BAF. Ji vyks parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Parodos metu veikiančioje „Virtuvės studijoje“ P. Stasevičius žiūrovus supažindins su paprastais, bet gardžiais JAV užkandžiais ir jų receptais:
„Tikrai retas nemėgsta mėsainių, šonkauliukų ar barbekiu. Pastebiu, kad dažnai valgome panašų maistą kaip amerikiečiai. Tačiau lygiai taip pat galima labai lengvai ir sveikai pasiruošti atmainą nesveikam amerikietiškam maistui. Taigi BAF gaminsiu kelis patiekalus.“
Pauliaus demonstracinis gaminimas – tai tik maža dalis viso to, ką lankytojai pamatys ir patirs BAF parodos metu ir kartu vyksiančioje „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ parodoje. Jose vyks „Geriausio šalies virėjo“ čempionatas, Nacionaliniai pakuotės apdovanojimai NAPA, veiks speciali degustacijų erdvė „Pasaulio virtuvė“, vyks susitikimai su mitybos specialistais, taip pat konferencija „Pasaulinės svetingumo ir gastronomijos tendencijos“, apvalaus stalo diskusijos ir bus daugybė galimybių išbandyti naujus skonius dalyvių specialiai šiai parodai įkurtuose stenduose.