Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Ar magnio papildai iš tiesų gydo nemigą? Mokslininkai abejoja

Magnis dažnai giriamas, kaip puiki užmigti padedanti priemonė. Tačiau nors, kai kurių gydytojų teigimu, magnio papildai gali būti naudingi kenčiantiesiems nuo tam tikrų miego sutrikimų, pavyzdžiui, neramių kojų sindromo, įrodymų apie jo mieguistumą sukeliančias savybes nėra daug.
Mieganti moteris
Miegas / 123RF.com nuotr.

Magnis, vienas iš mineralų, kurių mūsų organizme aptinkama daug, atlieka svarbų vaidmenį daugelyje fiziologinių funkcijų: jis padeda palaikyti imuninės sistemos funkciją, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, palaiko nervų ir raumenų veiklą.

Kai kurių mokslininkų manymu, magnio trūkumas gali iš dalies lemti prastą miego kokybę, nes sutrinka signalų perdavimas nervais ir pakinta miegą sukeliančių hormonų, tokių kaip melatoninas, lygis.

Tačiau daugumos žmonių kūne yra užtektinai magnio, nes šio mineralo gauti lengva, jei tik maitinatės pakankamai sveikai. Jo yra įvairiuose augaliniuose ir gyvūniniuose maisto produktuose, tokiuose kaip riešutai, žalumynai, įvairios sėklos, pupelės, jogurtas ir žuvis. Ir nors daugelis žmonių nebūtinai gauna rekomenduojamą magnio paros normą, tikras magnio trūkumas pasitaiko retai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas