Nuo tada aukštaitijoje kepame tik šašlykus nidietiškai. Mūsų šeimai tai visus ligtolinius receptus nukonkuravęs receptas-pirmūnas“, – rašo Lina L.
Saldžiarūgščiam šašlykui reikės:
2 kg kiaulienos sprandinės
0,5 litro naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių
Druskos (pagal skonį)
Juodųjų pipirų, raudonėlio, čiobrelio (pagal skonį)
Kaip raugti kiaulienos šašlykus?
Kiaulienos sprandinę supjaustome stambesniais kvadrato formos gabaliukais.
Kuo mažiau mėsos nuoplaišų, tuo mažiau šašlykas apdegs ir išliks sultingas. Taigi, pjaustome atsakingai.
Pabarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, pamaišome ir paminkome.
Tada mėsą sudedame į puodą, užpilame ją obuolių ar vynuogių sultimis ir siunčiame į šaldytuvą. Idealu, jei taip paruošta mėsa pasibūtų pernakt ar net visą parą.
Svarbiausias momentas, pasak skaitytojos, leisti jiems gerai įrūgti ir įsistovėti, tuomet skonis garantuotas. Bet apie viską iš eilės.
„Kepimo dieną reiktų pasiruošti beržinių ar uosinių malkų, žinoma, galima rinktis ir anglis.
Bet mano rekomendacija – pirmasis variantas. Labai svarbu kepant šašlykus jų iešmus suglausti: taip jie mažiau išsausės.
Na, o gardžiausiai jie valgosi su dubenių daržovių ir, žinoma, marinuotais svogūnais.
Mūsų šeima juos marinuoja taip pat obuolių sultyse, pagardiname tik žiupsneliu druskos", – išmėginti jau per šias Šv. Velykas linki Lina.