Šįkart nusprendžiau neberizikuoti ir pagaminti cepelinus, kurie savo išvaizda neprimena Cookie, mano šuns, vėmalų. Dar aš nusprendžiau padaryti juos rožinius kaip šaltibarščiai.
„Kaip originalu!“ – pamaniau aš sau. Deja, ši dalis nebuvo labai sėkminga, nes iškepę cepakai išėjo gražūs, bet toli gražu ne barbiški. Planavau jiems duoti „princesių cepelinų“ vardą, o dabar teks dalykus vadinti savo vardais. Pristatau jums orkaitėje keptus cepelinus arba bulvių bandeles su mėsa.
Jums reikės:
Įdarui:
- 500 gramų faršo (kiauliena ar kokia nors triušiena);
- 1 svogūno;
- druskos ir pipirų.
Tarkiams:
- 12 žalių bulvių;
- 3 virtų bulvių;
- druskos;
- arba naudokite parduotuvinę tešlą cepelinams – man ji patinka.
Padažui:
Niekad negaliu apsispręsti, ko noriu labiau, spirgų ar grybų, todėl mėgstu naudoti abu:
- smulkiai supjaustytų lašinių (kiekis – spręskite pagal venų užsikimšimo pageidavimus);
- 1 svogūno;
- saujos pasmulkintų grybų;
- poros šaukštų grietinės (naudojau 40 % riebumo grietinę, ir mane išvežė su greitąja).
Gaminimas:
- Nuskutame, sutarkuojame ir nusunkiame bulves. Ar žinojote, kad neturintys bulvių tarkavimo mašinos gali naudoti tiesiog glotnučiams skirtą trintuvę? Skystį pasaugome. Nusėdusi krakmolą sudedame į tarkius. Kadangi norėjau rūžavų cepelinų, į savuosius dar dėjau burokėlių miltelių. Virti cepelinai tikrai būtų įgavę TĄ spalvą, skirtingai nei mano kepti. Vokite idėją į sveikatą.
- Smulkiai supjaustome svogūną ir sumaišome jį su faršu bei druska ir pipirais.
- Formuojame cepelinus ir verdame juos apie 25 minutes pasūdytame vandenyje. Aš dar įmetu visokių lauro lapų ir kvapiųjų pipirų, nes esu fancy.
- Kol verda cepelinai, gaminame padažą. Pradžioje dedame lašinius. Laukiame, kol pastarieji išleis savo riebalus. Tada sudedame grybus ir svogūną. Pakepiname viską kelias minutes ir užpilame grietine.
- Patiekti su papildoma šalta grietine. Venos juk pačios neužsikimš.