„Skystas maistas gali nesuteikti tokio sotumo jausmo, kokio norėtųsi, todėl, norint ilgam laikui suvaldyti alkio pojūtį, į kokteilius reikia įdėti ląstelienos. Į savuosius pradėjau dėti vieną valgomąjį šaukštą trintų linų sėmenų. Tai tik 37 kcal, kuriose yra 2 g ląstelienos ir 3 g riebalų. Trintos linų sėmenys nuostabios tuo, kad gavusios drėgmės jos išbrinksta, skrandis užsipildo, dėl to jaučiame sotumo pojūtį, ir virškinimo procesas užtrunka ilgiau.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kefyro kokteilis, kuris padės svorį mesti greičiau
Kai papildžiau savo kokteilį šiuo paprastu ingredientu, iki pat pietų jausdavausi soti, nors paprastai iki tol reikėdavo kažko užkąst. Tos kasdienės nesuvartotos 150 kcal pradėjo kauptis, ir net nepastebėjau, kaip svarstyklių rodyklė pajudėjo žemesnių skaičių link.
Greičiausiai tiktų ir ispaninio šalavijo (chia) sėklos. Išbandykite šią gudrybę su savo vaisių kokteiliu jau šiandien ir pažiūrėkite, kas atsitiks“, – tikina moteris.
Receptai kokteilių, kuriuos drąsiai galite gardinti sėklomis:
Sudėkite viską į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudedamąsias dalis galite keisti pagal skonį.
- Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
- Nėra nieko paprasčiau – sumaišykite viską ir gerkite. Geriausia gėrimo porciją susimaišyti prieš pat vartojimą.
Šaltinis: woman.ru
- Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite vandeniu. Pagardinkite moliūgų sėklomis, riešutais. Jeigu trūksta saldumo, paskaninkite medumi.
- Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
- Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
- Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
- Slyvas ir abrikosus iš vakaro pamerkite. Ryte nuvarvinkite ir susmulkinkite.
- Į elektrinį plakiklį supilkite stiklinę jogurto, sukrėskite smulkintas slyvas, suberkite sėlenas ir cinamoną.
- Gerai išmaišykite ir ragaukite. Ypač tinka pusryčiams.
- Iš burokėlio, morkos, obuolio saliero stiebo sulčiaspaude išspauskite sultis.
- Citrinų sultis išspauskite rankine citrusų sulčiaspaude. Supilkite į sultis.
- Įmaišykite cinamoną.
- Galiausiai supilkite aliejų.
- Šis sulčių kokteilis ypač naudingas kepenims.
- Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas.
- Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas – įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar kartą išplakite.
- Patiekite iš karto.