Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinę dieną be tabako – gėlė vietoje cigaretės

Penktadienį pasaulis mini 24-ąją Pasaulinė dieną be tabako. Šiais metais Pasauline Sveikatos organizacija (PSO) nori atkreipti dėmėsi į tabako pramonę, ir jos naudojamą strategiją pritraukti naujų vartotojų.
Rūkalai
Rūkalai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagrindinės tabako pramonės priemonės – reklama, skatinimas ir rėmimas (angliškai : TABS – tabacco advertesing, promotion and sponsorship). Tai pagrindiniai įrankiai kuriais kompanijos „užkabina“ naujus vartotojus. Visiškas tabako produktų reklamos uždraudimas yra viena priemonių pristabdyti šių žalingų sveikatai produktų pardavimus augančiose rinkose ir tuo pačiu sustabdyti vartotojus nuo mirtį keliančios priklausomybės, bei išgelbėti milijonus gyvybių.

Nors dauguma valstybių uždeda ribojimus tabako gaminiams arba griežtina tabako produktų reklamos kontrolę, tabako kompanijos randa būdų kaip apeiti draudimus ir pritraukti naujus  vartotojus, kurie dažniausiai būna  pilnametystes nesulaukę paaugliai. Kasmet nuo tabako gaminių miršta apie 6 milijonus žmonių ir tai išlieka didžiausia išvengiama, mirtingumo priežastis pasaulyje. 

Visoje Lietuvoje: miestų ir miestelių pagrindinėse gatvėse, aikštėse minint šią dieną Visuomenės sveikatos biurai kartu su ugdymo įstaigų moksleiviais išdalins 20 tūkst. popierinių gėlių su informaciją apie tabako reklamos įtaką, žalą sveikatai.

Klaipėdoje popierinės gėlės bus dalinamos nuo 12.00 val. šiose vietose: Atgimimo, Teatro, Lietuvininkų aikštėse bei prie PC Akropolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas