Pasaulyje garsių manekenių pusryčiai: ką valgo, kad turėtų daugiau energijos

Sakoma, kad pusryčiai yra labai svarbi kasdienės rutinos dalis. Jie turėtų būti ne tik sotūs, bet ir suteikiantys organizmui naudingų medžiagų bei energijos. Būtent tokius maisto produktus pusryčiams renkasi pasaulyje garsūs modeliai.
Romee Strijd, Camille Hurel, Gisele Bündchen
Romee Strijd, Camille Hurel, Gisele Bündchen / „Scanpix“/ AFP ir Vida Press nuotr.

Gisele Bündchen

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gisele Bundchen
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gisele Bundchen

Norėdama pradėti dieną lyg ant sparnų supermodelis Gisele ruošia pusryčius, kuriuose gausu vaisių ir daržovių, rašo en.vogue.fr.

„Apie 6 val. ryto geriu stiklinę šilto vandens su citrina, nes sveika šarminti organizmą. Paskui suplaku gaivinantį, vitaminų kupiną žolelių ir ekologiškų vaisių kokteilį. Praėjus šiek tiek laiko, vėlesnį rytą, pusryčiaujame. Valgiaraštį sudaro šviežūs vaisiai, kiaušiniai, avokadai, duona be gliuteno ir kokosų sviestas. Savaitgaliais mano vyras Tomas ir sūnus Benny per pusryčius mėgaujasi avižiniais blynais“, – pasakoja dviejų vaikų motina G.Bündchen.

Romee Strijd

AFP/„Scanpix“ nuotr./Romee Strijd
AFP/„Scanpix“ nuotr./Romee Strijd

Kas sudaro ypač sveikus Romee Strijd pusryčius? Norėdama likti ištverminga, rytais ji renkasi energijos užtaisui prilygstančius pusryčius, kuriuos sudaro supermaistas, švieži vaisiai ir riešutų sviestas. Tokius pusryčius ir patys galite lengvai pasiruošti namuose.

Jums reikės:

  • šaukšto šokolado baltymų miltelių,
  • 40 g avižų,
  • puodelio karšto vandens,
  • šaukšto šilkmedžio uogų ir šilauogių,
  • anakardžių riešutų ir razinų mišinio,
  • migdolų arba žemės riešutų sviesto,
  • šviežių vaisių ir uogų: pavyzdžiui, nektarino, mėlynių, braškių ir t. t.

Kaip pasigaminti? „Prieš eidama miegoti dubenėlyje sumaišau šokolado baltymų miltelius su avižomis ar avižiniais dribsniais, įpilu puodelį karšto vandens, išmaišau ir palieku šaldytuve. Man patinka gana tiršta košė, todėl nepilu daug vandens. Jūs galite daryti pagal save.

Ryte išimu dubenėlį iš šaldytuvo ir ant košės viršaus dedu šilkmedžio uogas ir šilauoges, anakardžius ir razinas, taip pat saują migdolų, kuriuos laikau šaldiklyje – man patinka, kai jie būna labai traškūs. Iš vienos pusės įdedu riešutų sviesto ir suberiu supjaustytus vaisius. Mėgstu mėgautis pusryčiais ir rytine kava tiesiog įsitaisiusi sofoje“, – sako R.Strijd.

Camille Hurel

Vida Press nuotr./Camille Hurel
Vida Press nuotr./Camille Hurel

Šokoladą mėgstantis modelis Camille Hurel pusryčiams renkasi skanų patiekalą, kuriame nėra gliuteno ir kuris ryte suteikia dar daugiau energijos. Tokius pusryčius labai paprasta paruošti.

Jums reikės:

  • 2 šauktų acai miltelių,
  • šaukšto neapdorotos kakavos,
  • šaukšto želatininio peruietiško ženšenio (arba macos),
  • puodelio augalinio pieno,
  • 2 kubelių ledo,
  • keleto lašų vanilės ekstrakto,
  • banano, saujos migdolų.

Kaip pasigaminti? Vieną po kito ingredientus sudėkite, suberkite į maišytuvą. Prietaiso neišjunkite, kol visos sudedamosios dalys netaps vientisa kremine mase. Tada supilkite ją į dubenį, ant viršaus užberkite griežinėliais pjaustyto banano, migdolų ir pora šaukštų skrudintų dribsnių su medumi (granolos).

Elise Agee

Vida Press nuotr./Elise Agee
Vida Press nuotr./Elise Agee

Elise Agee pozavo Davidui Simsui „Vogue Paris“ 2016-ųjų rugsėjo viršeliui, o jos pirmieji žingsniai podiumu, pristatant „Louis Vuitton Cruise“ 2017 m. pavasario ir vasaros kolekciją buvo hitas mados industrijoje. Modelis pusryčiams renkasi ypatingą patiekalą iš avižų ir mėlynių. Norite sužinoti, kas tai? Galite pamėginti pasigaminti.

Jums reikės:

  • 1,5 puodelio trintų bananų,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • ketvirtadalio puodelio cukraus,
  • ¾ šaukštelio vanilės ekstrakto,
  • ¾ šaukštelio kepimo miltelių,
  • 2 puodelių pieno,
  • 2,5 puodelio avižų,
  • saujos šaldytų mėlynių.

Kaip pasigaminti? Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 180–190 laipsnių. Bananus sutrinkite šakute. Kad užpildytumėte 1,5 puodelio, jums gali prireikti ir trijų bananų. Dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, vanilės ekstraktą ir kepimo miltelius. Tada supilkite pieną ir išmaišykite. Sudėkite avižas ir šaldytas mėlynes. Svarbu: įsitikinkite, jog mėlynės vis dar yra gerai sušalusios, kad paskui bendra masė netaptų per skysta. Viską gerai išmaišykite ir šią gautą masę padalykite į 8 keksiuko formeles. Kepkite 45 minutes, kol paruduos.

Rens Kroes

Vida Press nuotr./Rens Kroes
Vida Press nuotr./Rens Kroes

Mėgstamiausias Rens Kroes – supermodelio Doutzen Kroes sesers – pusryčių patiekalas, suteikiantis daug energijos, yra iš jos knygos „Powerfood“. Šis patiekalas gaminamas iš avižų, kokoso, datulių ir anakardžių riešutų. Suteikia daug energijos, tad, jei įtrauktumėte jį į savo pusryčių valgiaraštį, Rens teigimu, kūnas jums padėkotų.

Jums reikės:

  • 130 g mirkytų avižų,
  • 100 g mirkytų anakardžių riešutų,
  • 80 g datulių,
  • šaukštelio kokosų aliejaus,
  • 2 šaukštelių kokoso drožlių,
  • 2 šaukštelių vanilės miltelių.

Kaip pasigaminti? Nakčiai arba keturioms valandoms filtruotame vandenyje užmerkite avižas ir riešutus. Paskui nupilkite vandenį ir avižas bei riešutus suberkite į maišytuvą. Tada sudėkite likusius ingredientus ir viską suplakite iki tirštos masės. Gautą masę supilkite į dubenėlį, patiekalą galite pagardinti mėgstamomis uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis