Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Patikrinkite, kiek laiko virškinami kai kurie šventiniai produktai

Ne paslaptis, kad per šventes, prisėdus prie gausiai nukrautų stalų, tikimybė prisivalgyti daugiau nei reikia ypač padidėja. Tad siūlome pasidomėti, kiek virškinami kai kurie per šventes ant stalo dažnai dedami maisto produktai. Galbūt ši trumpa atmintinė padės pasirinkti tokį maistą, kuris pernelyg neapkrautų jūsų skrandžio.
Kepta višta
Kepta višta / Fotolia nuotr.
  • Vanduo, jei geriama tuščiu skrandžiu, iškart patenka į plonąjį žarnyną. Taigi gurkšnoti jo galite tiek, kiek norite, net ir prie švenčių stalo. O jei ragaujate alkoholio ir nenorite nemalonių pasekmių, vandens gerti tiesiog būtina.
  • Saldinta kava, arbata virškinimo sistemos apdorojama apie 2 valandas.
  • Vaisiai (bananai, obuoliai ir kt.) – apie 20–40 minučių.
  • Troškinta žuvis, virti kiaušiniai, daržovės (bulvės, morkos, kopūstai, moliūgai, cukinijos ir kt.), javų dribsniai, riebus pienas, ryžiai, neriebus brandintas sūris – apie 2 valandas.
  • Rupių miltų duona, bandelės, lengvas vaisių pyragas – apie 3 valandas.
  • Virta ar troškinta vištiena, jautiena, troškintos ar keptos daržovės (saldžiosios paprikos, moliūgai, ridikai, baklažanai ir kt.), lęšiai, riešutai, kukurūzai, sėmenų, alyvuogių ir kitų rūšių aliejus, miltiniai patiekalai – apie 3,5–4 valandas.
  • Žuvies ir mėsos konservai, silkė, riebus brandintas sūris – apie 4–5 valandas.
  • Ankštinės daržovės (pupelės, žirniai), kepta mėsa, rūkyti mėsos gaminiai, grybai, riebūs saldumynai – 5–7 valandas.
  • Kepta kiaulės ar avies karka – iki 9 valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos