Taigi negaiškime laiko ir ne tik prisileiskime beržų sulos, bet ir pasiruoškime puikių sveikatinančių gėrimų.
! KAIP LEISTI SULĄ, SUŽINOSITE ŠIAME STRAIPSNYJE.
1. Beržų sulos ir citrinų gėrimas gerina kraujotaką, normalizuoja kraujospūdį. Tinka ir nuo peršalimo ligų.
Kaip ruošti: iš 3 citrinų pašalinkite sėklas. Citrinas su visomis žievelėmis (prieš tai vaisius pamirkykite sodos tirpale ir kruopščiai nuplaukite) sumalkite mėsmale ir užpilkite 1 l beržų sulos. Palikite šaldytuve 36 valandoms. Paskui įdėkite 10 valg. š. medaus, sumaišykite ir palikite pastovėti tamsioje vietoje vėl 36 valandoms. Gerkite gėrimą kasdien po 50 g likus 30 min. iki valgio 3 kartus per dieną.
2. Beržų sulos ir ajerų gėrimas gerina virškinimą. Tinka ir nuo vidurių pūtimo, žarnyno spazmų.
Kaip ruošti: į 3 stiklines beržų sulos įberkite 1 valg. š. ajerų šaknų ir 25 min. virkite. Puodas turi būti sandariai uždarytas. Palikite gėrimą šiltai kelioms valandoms. Gerkite jį 3 kartus per dieną prieš valgį Pagal skonį pagardinkite medumi.
3. Beržų sulos ir avižinių dribsnių gėrimas valo organizmą, ypač kepenis. Tinka sergant lėtiniu pankreatitu, hepatitu.
Kaip ruošti: stiklinę avižinių dribsnių perplaukite ir užpilkite 1,5 l beržų sulos. Palikite per naktį šaldytuve. Ryte sulą su dibsniais virkite ant nedidelės ugnies, kol inde teliks pusė skysčio, ir tuomet perkoškite. Gėrimą vartokite po 100–150 ml likus 30 min. iki valgio.
4. Beržų sulos ir bruknių gėrimas tinka sergant artritu, podagra, reumatizmu. Gerai nuo pabrinkimų, tinimų.
Kaip ruošti: nuplaukite 150 g bruknių (tinka ir šaldytos) ir išspauskite sultis. Perpilkite jas į kitą indą. Užpilkite išspaudas 1 l beržų sulos ir 5 min. virkite ant nedidelės ugnies. Atvėsinkite, perkoškite, įsidėkite pagal skonį medaus ir supilkite bruknių sultis.