Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 22

Per nėštumą priaugtų 30 kg Gintarė atsikratė sunkiai, bet suprato: gyveno ne savo gyvenimą

Visada buvusiai sportiškai ir lieknai, o po gimdymo priaugus 30 kg trenerei Gintarei Zvėgai teko nueiti ilgą kelią iki trokštamos figūros, iškentėti operaciją, susidraugauti su sportu ir išmokti pamilti save iš naujo.
Gintarė Zvėga dalinasi, kaip jai pavyko įveikti papildomus kilogramus
Gintarė Zvėga dalinasi, kaip jai pavyko įveikti papildomus kilogramus / Asmeninio archyvo nuotr.

Jaučiausi lyg ne savo kūne“

Gintarės Zvėgos kelionė į sporto pasaulį buvo pilna visko – ir sunkumų bei negandų, ir nuosmukių bei pakilimų. Visada buvusi aktyvi, smulki ir liekna šokėja, baigusi choreografijos mokyklą, labai anksti pagimdė. Nuo to viskas ir prasidėjo, kūnas labai stipriai pasikeitė: +30 kg, atsiradusios strijos ir netgi po gimdymo plyšę pilvo raumenys.

Gintarė pasakoja išsigandusi, nes po gimdymo svoris tiesiog nekrito. „Niekada anksčiau su tuo nebuvau susidūrusi, niekada neteko mesti svorio“, – teigia Gintarė. Trenerė prisimena, jog anksčiau, pamačiusi stambesnes moteris, galvodavo „kaip jos taip apsileidžia, kaip taip galima, kaip jos nesusiima“. O tuomet jai pačiai teko tai patirti, „susiimti“.

Šie išgyvenimai moteriai buvo sunkūs ne tik dėl to, jog jautėsi lyg ne savo kūne ir negalėdavo žiūrėti į veidrodį, bet ir dėl to, jog galiausiai pradėjo nekęsti ir savęs, ir kitų moterų. „Galvodavau, kodėl jos gražios, o man taip nepasisekė. Moteriai nieko nėra baisiau, kai ji savęs nemyli. Atrodo, jog tada visa aplinka tavęs nemyli“, – dalijasi savo išgyvenimais Gintarė ir atvirauja, jog pasikeisti ją privertė draugės žodžiai.

„Kiek gali verkti, kiek gali skųstis. Arba daryk ką nors, arba nesiskųsk. Niekam neįdomu. Niekam tavo problemos nėra įdomios“, – prisimena draugės žodžius trenerė. Nors buvo skaudu ir tuomet atrodė, kaip draugė gali taip kalbėti, tačiau Gintarei to ir reikėjo, kad pradėtų siekti pokyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas