Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 22

Plastikos chirurgas K.Černauskis – apie tai, kokių operacijų nori vyrai ir ką jie turėtų žinoti

Plastinės chirurgijos specialistas Karolis Černauskis pastebi, kad plastinė vyrų chirurgija mūsų šalyje vis dar slepiasi šešėlyje. Kodėl taip yra ir kas tam daro didžiausią įtaką?
Plastikos chirurgas Karolis Černauskis
Plastikos chirurgas Karolis Černauskis / 123RF ir asmeninio archyvo nuotr.

Plastinė chirurgija nėra skirta vien tik estetikos sumetimais – labai dažnai tai palengvina žmogaus gyvenimą ir fizine prasme, suteikia pasitikėjimo savimi ar padeda atsikratyti kompleksų. Tad kokias operacijas vyrai renkasi dažniausiai? Ką reikėtų žinoti apie tokią jautrią sritį kaip intymi plastinė chirurgija? Apie tai – pokalbyje su „Gijos klinikos“ plastikos chirurgu Karoliu Černauskiu.

Sakote, kad vyrų plastinė chirurgija yra šešėlyje – ar vyrai bijo kreiptis į plastikos chirurgus?

– Tikriausiai pagrindinė problema, kodėl vyrai retokai užeina į plastinės chirurgijos gydytojo kabinetą, tai informacijos trūkumas, baimė ir tam tikrų problemų nepripažinimas. Dažnai vyrai ateina atsiųsti antrų pusių ar kitų asmenų, nes patys tam tikrų problemų neįžvelgia arba nenori įžvelgti. Gal kiek veikia stereotipas, kad plastinė chirurgija skirta tik moterims, nors taip tikrai nėra.

– O kokios priežastys, savijauta, vyrus atgena pas plastikos chirurgus?

– Dažniausiai vyrai kreipiasi dėl viršutinių ar apatinių vokų plastikos, antakių pakėlimo, krūtų liaukų šalinimo (ginekomastijos) ar tam tikrų probleminių zonų riebalų nusiurbimo bei kaklo plastikos. Dalis vyrų nori pasikonsultuoti ir intymios plastinės chirurgijos klausimais. Pastaruoju metu nemažai žmonių bando numesti svorį, pasitelkdami dietas ar chirurgines intervencijas, todėl vis daugiau vyrų kreipiasi po masyvaus svorio netekimo. Tokiems vyrams atliekamos pilvo, krūtų, šlaunų, žastų ir kt. plastikos, siekiant pašalinti susidariusią perteklinę odą.

Kokios operacijos šiandien yra populiariausios tarp vyrų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas