Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Po švenčių: 3 organizmą valančios sriubos

Vaišėmis nukrautas stalas ir persivalgymo pojūtis... Ko gero, neretas patyrė tokią būseną per gausias šventes. Norite išsilaisvinti? Išsivirkite organizmą valančios sriubos. Joje nedaug druskos, todėl ilgam numalšinsite alkį, o iš organizmo lengviau šalinsis šlakai ir toksinai.
Trinta sriuba
Trinta sriuba / Fotolia nuotr.

Kokie produktai geriausiai valgo organizmą?

  • Kopūstai. Kopūstuose esančios medžiagos greitina medžiagų apykaitą ir valo kepenis. Tinka ir užkietėjus viduriams.
  • Pomidorai. Tinka virškinimui gerinti, sutrikus medžiagų apykaitai. Juose yra fitoncidų, slopinančių žarnyne rūgimą ir puvimą.
  • Petražolės veiksmingai šalina druskų sankaupas, valo organizmą nuo druskų, rūgščių ir skysčių pertekliaus.
  • Morkos taip pat valo organizmą, yra itin naudingos kepenims, inkstams, gražina odą, stiprina imunitetą.
  • Burokėliai taip pat puikiai gerina kepenų veiklą. Juose aptinkamas betainas, kurio gauname valgydami burokėlius, yra gerokai naudingesnis už esantįjį maisto papilduose.
  • Salierai valo kraują, gerina virškinimą, skatina šlapimo išsiskyrimą, ramina, mažina pilvo pūtimą, neutralizuoja rūgštis.

Virškinimo procesą paskatins: citrinų sultys, šviežias imbieras, aitrioji paprika, krienai, česnakas ir kiti aitresni prieskoniai.

IŠBANDYKITE!

Kopūstų sriuba
Receptas: Kopūstų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 44
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 200.00 g
Krapai: 2.00 valg. š.
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves susmulkinkite, užliekite vandeniu ir virkite iki kol suminkštės.
  2. Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais. Labiausiai tinka šviežias imbieras, anyžiai, petražolės, česnakas, krienai. Jeigu trūksta skonio, galite vos pasūdyti.  
Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 65
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 10.00 vnt. (arba konservuoti savo sultyse)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Vanduo: 1500.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios griežinėliais sudėkite į sriubą.
  3. Kai išvirs, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais žalumynais.
Suskleisti
Salierų sriuba
Receptas: Salierų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 99
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 300.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies ir ryšelis lapų)
Paprikos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (3-4)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta arba piurė: 1.00 st.
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite.
  2. Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių.
  3. Likusį svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Vėliau supilkite pomidorų pastą ir dar patroškinkite kelias minutes.
  4. Viską perpilkite į sriubą ir dar šiek tiek pavirkite maždaug 5-7 minutes. Pagardinkite žalumynais.
  5. Druskos nedėkite, jeigu trūks sūrumo, pagardinkite šlakeliu sojos padažo.  
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos