Po švenčių: greičiausi organizmo atsigavimo būdai

Jeigu per šventes praradote saiką ir norite kuo greičiau pasijausti lengvesni, metas pradėti dabar ir nebeatidėlioti.
Kopūstai
Kopūstai / Fotolia nuotr.

Tinkamai pasirinkę maistą jūs ne tik pagerinsite savijautą, bet ir puikiai pradėsite naujus metus būdami sveikesni ir energingesni. Išbandykite šiuos būdus!

Inkstus valantis kokteilis

4 šakeles petražolių, 1 agurką, 3–4 salierų stiebus (gali būti su lapais arba be jų), 1/2 citrinos sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės, perkoškite ir skanaukite!

Citrinų sultys ir medus

2 valg. š. ką tik išspaustų citrinų sulčių sumaišykite su 200 ml vandens, įdėkite 1 arbat. š. medaus, pagardinkite kokteilį žiupsneliu malto imbiero.

Šį kokteilį patariama gerti tuščiu skrandžiu, prieš pusryčius. Gėrimas padės išvalyti virškinimo traktą, sustiprins kraujagyslių sieneles, suteiks daug energijos.

Imbierų gėrimas

Jums reikės 3–4 cm imbiero šaknies. Ją nuvalykite, supjaustykite ir užpilkite vienu litru karšto vandens bei viską užvirinkite. Virkite 10 minučių, perkoškite.

Kai gėrimas atvės, įberkite žiupsnelį malto cinamono, įpilkite kelis arbat. š. erškėtuogių sirupo. Gerkite šį gėrimą po 100–150 ml likus pusvalandžiui iki valgymo. Imbierų gėrimas normalizuoja virškinimą, tonizuoja, stiprina imunitetą.

Vandens su citrina ir ciberžole receptas

Jums reikės stiklinės drungno vandens, ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių arba trintos ciberžolės šaknies, ½ citrinos sulčių, žiupsnelio juodųjų pipirų (ciberžolės biologinio prieinamumo padidinimui), medaus ar klevų sirupo pagal skonį (pasirinktinai), žiupsnelio cinamono (pasirinktinai: papildomam priešdiabetiniam poveikiui).

Kaip gaminti: visus ingredientus suberkite į stiklinę su drungnu vandeniu. Gerkite iš ryto tuščiu skrandžiu – taip pasieksite geriausią rezultatą. Geriant nuolat maišykite, kad ciberžolė nenusėstų stiklinės dugne.

Kefyro kokteilis

Jums reikės: 1 stiklinės neriebaus kefyro, 2 šaukštų sėlenų (galima pakeisti susmulkintomis avižomis), 1 šaukšto linų sėmenų miltų (jei nerastumėte parduotuvėje, galite susimalti linų sėmenis), 1 arb. š. kakavos miltelių, 6–7 vnt. džiovintų slyvų, žiupsnelis cinamono, 50 ml karšto vandens.

Fotolia nuotr./Svorį padedantis mesti kefyro kokteilis.
Fotolia nuotr./Svorį padedantis mesti kefyro kokteilis.

Kaip gaminti:

  • Džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
  • Sumaišykite atvėsintą kefyrą su sėlenomis, linų sėmenų miltais, cinamonu ir kakavos milteliais.
  • Smulkintuvu sutrinkite slyvas iki vientisos masės. Jei norite, kad kokteilis būtų saldesnis, galite pridėti 1 datulę.
  • Sumaišykite slyvų masę su kefyro mase. Kokteilis paruoštas!

Košės

Nežiūrėkite į jas įtariai – tai puikus pasirinkimas, norintiems atgauti formas. Valgykite ryte, pagardinę įvairiomis daržovėmis. Pavyzdžiui, puikiai tiks avižinių dribsnių, grikių, ryžių, bolivinių balandų košės

Avižinių dribsnių košė puikiai valo žarnyną, pašalina toksinus, šlakus, ir apskritai yra aukštos maistinės vertės. Daug kalcio, geležies, B grupės vitaminų greitai padės atgauti jėgas.

Grikiuose gausu aminorūgščių, mineralų, vitaminų. Jie tinka diabetikams, turintiems kepenų problemų. Galite išbandyti štai tokį receptą: sumaišyti su razinomis, graikiniais riešutais ir alyvuogių aliejumi.

Burokėliai

Žmogaus kepenys atlieka daug gyvybiškai svarbių funkcijų: dalyvauja medžiagų apykaitoje, gamina ir išskiria tulžį, pašalina iš organizmo kenksmingas medžiagas ir dar daugiau. Natūraliai detoksikuoti kepenis ir palaikyti gerą jų funkcionavimą padės puiki ir nebrangi daržovė – burokėliai. Juose, kaip ir obuoliuose, daug pektino. Daktarai rekomenduoja kuo dažniau valgyti burokėlius: virtus, troškintus, keptus ir netgi naudoti juos desertų ruošimui.

Vida Press nuotr./Burokėliai
Vida Press nuotr./Burokėliai

Gerkite arbatas

Pienių žiedų, žalioji arbata – puikus pasirinkimas. Taip pat itin vertinamas ir ciberžolės gėrimas. Pastarasis prieskonis dažnai pasitelkiamas indų virtuvėje. Norite sužinoti daugiau? Apie organizmo valymą skaitykite straipsnyje „Valome organizmą arbata“.

Medus

Tai vienas populiariausių būdų, padėsiančių apsisaugoti ir nuo skrandžio bei žarnyno ligų, pašalinti šlakus, toksinus ir kitas kenksmingas medžiagas. Receptas išties labai paprastas: jums reikės arbat. š. medaus sumaišyti su stikline šilto geriamojo vandens ir išgerti likus 15–20 minučių iki valgio. Šią procedūrą atlikite tris kartus per dieną, o pats organizmo valymo kursas turėtų trukti iki dviejų mėnesių. Pamatysite, kaip pagerės virškinimo sistema, savijauta, atsikurs žarnyno mikroflora.

Patarimas: šaukštelis šviežiai išspaustų citrinų sulčių tikrai nepakenks, o dargi pagerins šios procedūros rezultatus.

Sėlenos puikiai valo žarnyną

Ne veltui jos vadinamos tikra žarnyno šluota, kadangi puikiai išvalo mūsų organizmą nuo susikaupusių toksinų ir šlakų. Kaip jas vartoti? Galite berti į įvairius maisto produktus, pavyzdžiui, jogurtą, pasukas. Tačiau specialistai sako, kad didesnį efektą pasieksite, jeigu jas vartosite su vandeniu. Per dieną patariama neviršyti 40 g sėlenų (1 dalis sėlenų ir 4 dalys vandens). Užpylę palaukite ir išgerkite.

Skanaukite daugiau žalėsių ir salotų

Specialistai efektyviausia organizmo šluota vadina salotas iš 300 g šviežių kopūstų, 100 g šviežių morkų, 100 g šviežių burokėlių, 100 g saliero. Viską smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Skanaukite į sveikatą ir mėgaukite gražesnėmis kūno linijomis bei geresne savijauta.

Kokteilis kepenims

Sumaišykite vandeniu skiestas spanguolių sultis (1 l vandens ir 100 ml sulčių) su žiupsneliu cinamono, ½ arbat. š. trintos šviežios imbiero šaknies, šlakeliu citrinų sulčių ir šiek tiek pašildykite. Išgerkite šį gėrimą per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis