Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 08

Po žiemos – žolininkės patarimai sveikatai, svoriui ir nuotaikai susigrąžinti

Prasidėjus pavasariui ne tik džiugina gamtos prabudimas, ilgesnės dienos ir daugiau saulės. Daugelis lietuvių pajaučia vitaminų bei kitų organizmui reikalingų medžiagų trūkumą ir skuba į vaistines. Savo organizmą sustiprinti ir savijautą po žiemos pagerinti galima ne tik cheminiais preparatais, gamtos suteikiamos dovanos jau dabar prieinamos kiekvienam.
Gyslotis grožiui
Gyslotis grožiui / Calin Darabus, Flickr.com

Dauguma žolelių, augalų pumpurų, lapų ir net spyglių bei žievės turi žmogaus organizmui reikalingų medžiagų, tačiau vartojant netinkamai galima sau pakenkti. Siekiant stipresnio ar greitesnio augalų poveikio ir vartojant juos be saiko, galima ne tik pakenkti organams, kuriuos bandoma gydyti. Netinkamai vartojamos vaistažolės turi savybių, galinčių sustiprinti problemą ar net apnuodyti organizmą.

Vaistininkė Jadvyga Balvočiūtė įsitikinusi, kad sustiprinti organizmą pasitikus pavasarį gali padėti beveik visi augalai. Tinkamai pasirinktos žolelės papildo organizmą vitaminais, mineralais ir net padeda atsikratyti per žiemą sukauptų papildomų kilogramų.

Viena iš didžiausių žiemos nuodėmių, kurios poveikis pajuntamas pavasarį – judėjimo stoka. Pandemijos laikotarpiu, tuo pačiu pasižymėjo ne tik žiema, bet ir ankstesni metų laikai, nulėmę svorio padidėjimą. Pagreitinti atsisveikinimą su papildomais kilogramais gali padėti ir žolelės bei gamtos dovanos, kurių galima rasti jau dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas