Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėta Palangos Globos namų modernizacija

Palangoje prasidėjo Globos namų modernizacija. Ją pabaigus, ženkliai pagerės pagyvenusių bei neįgalių kurorto Globos namų gyventojų sąlygos.
Palangoje rekonstruojami globos namai.
Palangoje rekonstruojami globos namai. / J.Vanagės nuotr.

Modernizuojant Globos namus, bus ne tik atnaujinamos patalpos, bet ir iškeltas trečias aukštas, kur įsikurs adminitracija,  ir taip maždaug 460 kvadratinių metrų išplėstas pastato plotas. 

Įstaigos direktorė Irena Biriukaitė atkreipė dėmesį, jog, modernizavus Globos namus pagerės globotinių sąlygos – gyvenamuosiuose kambariuose gyvens po vieną ar du senolius. Dabar viename kambaryje gyvena iki trijų žmonių. 

Teigiamų pokyčių numatoma ir daugiau. Nors šiuo metu prie kiekvieno gyvenamojo kambario yra tualetas ir dušas, tačiau šioms patalpoms reikalingas kapitalinis remontas, ir tai bus atlikta pastato modernizacijos metu. Be to, numatyta įrengti bendrą vonios ir dušo patalpą asmenims, kuriems dėl labai didelių organizmo funkcijų sutrikimų reikalinga speciali vonios patalpa ir įranga: vonia, mobili vonia, dušas, keltuvas ir kitas slaugos inventorius.

Įstaigoje numatoma įrengti ir virtuvėlę čia gyvenančiųjų poreikiams. Joje Globos namų gyventojai, norintys paįvairinti laisvalaikį, savo malonumui galės tobulinti kulinarinius įgūdžius – padedami socialinių darbuotojų išsikepti pyragą ar pasigaminti maistą bei pavalgyti.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus atkreipė dėmesį, jog gerinti gyvenimo sąlygas pagyvenusiems žmonėms yra labai svarbu. „Turime užtikrinti, kad Globos namuose gyvenantys senukai čia jaustųsi patogiai“, – sakė Š. Vaitkus. 

Pastatas, kuriame įkurti Palangos miesto globos namai, pastatytas 1982 m. tuometinės Palangos valstybinės vandens tiekimo įmonės reikmėms tenkinti.  Globos namų veiklai pastatas iš dalies pritaikytas 1996 m. – atlikta pastato minimali renovacija, įrengtas keleivinis liftas, vietinė dujinė katilinė. Gavus Europos Sąjungos finansavimą, per dvejus metus bus modernizuota esama Globos namų infrastruktūra – rekonstruotos patalpos bei įsigyta naujų baldų ir įrangos bei inventoriaus. 

Įgyvendinus projektą  kapitališkai suremontuotose patalpose, kaip ir šuo metu, bus teikiama ilgalaikė ir trumpalaikė socialinė globa suaugusiems asmenims su negalia ir sunkia negalia, ir senyvo amžiaus asmenims, kuriems nustatytas toks poreikis.

Globos namų modernizavimą planuojama baigti iki 2014 m. gruodžio. Darbai atsieis beveik 3 mln. litų, skirtų Europos regioninės plėtros fondo, Savivaldybė prisidės dar 0,5 mln. litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas