Jei apsinuodijote maistu, pamėginkite priemones, kurios padės pasijusti geriau.
Aktyvintosios anglys. Gerti 1–2 g 2–4 kartus per dieną kas 1,5–2 valandos po valgio.
Didelės vitamino C dozės. Gerti po 1 g kas valandą per 3 valandas.
Krapų nuoviras su medumi. Tinka tiek žali, tiek džiovinti krapai bei jų stiebai ar maltos krapų sėklos. Kaip gaminti: 1 valg. š. šviežių krapų, 1 valg. š. džiovintų krapų arba 0,5 arbat. š. maltų sėklų užpilkite stikline verdančio vandens, virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, leiskite atvėsti 15 minučių, dar pripilkite verdančio vandens (kad būtų lygis toks, koks prieš virimą ir nugaravimą). Įdėkite 1 valg. š. medaus, išmaišykite. Gerkite po 0,5 stiklinės per dieną likus 30 minučių iki valgio.
Svilarožės (pilarožės) šaknies užpiltinė. Kaip gaminti: 1 arbat. š. smulkiai supjaustytos svilarožės šaknies užpilkite 0,5 stiklinės verdančio vandens, uždenkite ir leiskite pritraukti 30 minučių. Paskui pagal skonį dėkite medaus, išmaišykite ir perkoškite. Suaugusiesiems norma – 1 valg. š., o vaikams – 1 arbat. š. užpiltinės 4 kartus per dieną.
Imbierinė arbata. Kaip gaminti: 1 arbat. š. malto imbiero užpilkite stikline verdančio vandens, 20 minučių leiskite pritraukti ir gerkite po 1 valg. š. kas pusvalandį ar valandą.
Apsinuodijus maistu reikia gerti kuo daugiau skysčių – juodosios arba žaliosios arbatos, vandens su citrinų sultimis, ekškėtuogių ir šermukšnių uogų arbatos
Skrandžio mikroflorą taip pat pagerins tokios priemonės:
Sidabražolės nuoviras. Kaip gaminti: 1 valg. š. sidabražolių užpilkite stikline verdančio vandens, virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, o tada palikite 8–10 valandų pritraukti. Vartokite nuovirą prieš valgį 3 kartus per dieną po 2 valg. š.
Sėklų užpiltinė. Kaip gaminti: paimkite po 1 arbat. š. susmulkintų saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir susmulkintą graikinio riešuto branduolį, sumaišykite ir užpilkite 100 ml verdančio vandens. Leiskite pastovėti 10 minučių ir išgerkite užpiltinę per 2 kartus prieš valgį – ryte ir vakare.