Prieskonis kuminas padės sudeginti 3 kartus daugiau riebalų

Jeigu norite numesti svorio, nereikia savęs alinti beprasmiškomis dietomis. Paslaptis slypi paprastuose dalykuose: mažiau cukraus, riebalų, nesaikingo valgymo ir pamatysite, kaip ilgainiui jausitės vis lengvesni.
Malti kuminai
Malti kuminai / Fotolia nuotr.

O štai mokslininkai dargi siūlo į pagalbą pasitelkti kūno riebalus tirpdantį, svorį mažinantį ir net natūraliai cholesterolį menkinantį prieskonį – kuminą. Jo nereikėtų, beje, painioti su kitu mūsų prieskoniu – kmynu.

Štai koks tyrimas buvo atliktas Irano Shahid Sadoughi medicinos mokslų universitete: 88 nutukusios ar apkūnios moterys buvo padalintos į dvi grupes. Per tris mėnesius jos turėjo laikytis atitinkamos dietos – valgiaraščio kaloringumas sumažėjo 500 kcal, taip pat viena moterų grupė kasdien į maistą įtraukdavo ir 3 g kumino, kurį įmaišydavo į jogurtą (tokį patį jogurtą, tik be kumino, valgydavo ir kita moterų grupė).

Rezultatai įkvepiantys: kumino prieskonius vartojančios grupės narės numetė 1,36 kg daugiau ir sudegino tris kartus daugiau riebalų (palyginti 14,64 proc. ir 4,91 proc.) bei gerokai sumažino cholesterolio kiekį nei likusios grupės narės.

Kuo kuminas toks stebuklingas? Tikinama, kad jame yra itin daug fitosterolių, kurie sugeba kuo puikiausiai mažinti cholestorolio kiekį. Ir nors tai pirmasis autorių tyrimas, įrodantis kumino privalumus, dar pridedama ir tai, kad jis greitina medžiagų apykaitą, kaip ir kiti aitrūs prieskoniai. Visgi, kodėl neišbandžius?

Kaip jį panaudoti:

Tinka su jogurtu, sriuboms, troškiniams, užtepėlėms gardinti, mėsai, žuviai, avokadų grūstienei ir pan. Belieka tik rinktis ir gaminti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis