Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Priežastys, kodėl turėtumėte valgyti riešutų sviestą prieš miegą

Žemės riešutų sviestą galite skanauti ypač išradingai – ne tik tepti ant skrebučio ar pagardinti vaisius, pavyzdžiui, bananus, bet ir įmaišyti į sriubas ar padažą bei kokteilius. Žinoma, vieša paslaptis ir ta, kad žemės riešutų svieste yra ypač daug kilokalorijų. Tačiau tai neturėtų jūsų išgąsdinti, rašoma foodspring.co.uk.
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas / 123RF.com nuotr.

Žemės riešutų sviestas yra ne tik sveikas, bet ir puikus pasirinkimas sportuojantiems. Jis vadinamas kone idealiu užkandžiu, kurį galime valgyti net prieš miegą!

Ar riešutų sviestas tikrai sveika?

Riešutų sviestas tikrai gali būti sveikas – juk sveiką ir subalansuotą mitybą sudaro įvairūs maisto produktai. Švieži, spalvingi ir naudingi maisto produktai suteiks jūsų organizmui angliavandenių, riebalų, baltymų ir mineralų, kad patenkintų jo poreikius. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į valgomų maisto produktų maistinę kokybę. O žemės riešutų sviestas turi privalumų:

  • nesočiosios riebalų rūgštys;
  • augalinės kilmės baltymai;
  • kalis ir magnis;
  • vitaminas E ir argininas.

Ką bendro turi šios maistinės medžiagos? Visos jos dalyvauja gyvybiškai svarbiose jūsų organizmo funkcijose ir visų jų yra žemės riešutų svieste. Riešutų sviestas tinka kaip užkandis, užtepėlė arba padažas, be to, jame gausu baltymų, jis paskanins ir kokteilius – belieka atrasti skaniausią jums tinkantį būdą jį vartoti.

123RF.com nuotr./Obuoliai ir riešutų sviestas
123RF.com nuotr./Obuoliai ir riešutų sviestas

Kodėl reikėtų suvalgyti žemės riešutų sviesto prieš miegą

Sudėję visas teigiamas riešutų sviesto savybes, pamatysite, kad tai puikus užkandis prieš miegą. Kas nutinka, kai prieš miegą suvalgote žemės riešutų sviesto?

  • Jūsų raumenys visą naktį aprūpinami baltymais.
  • Skatinamas raumenų augimas ir užkertamas kelias jų pažeidimams.
  • Visą naktį gaunate reikalingų maistinių medžiagų.
  • Žemės riešutų sudėtyje esantys baltymai gali skatinti termogenezę.
  • Kaip rašoma healthline.com, žemės riešutų sviestas yra labai maistingas ir mažina potraukį užkandžiauti. Jame taip pat yra triptofano, kuris gali pagerinti miego kokybę.
  • Well+Good rašoma, kad prieš miegą galima suvalgyti žemės riešutų sviesto su bananu. Bananuose yra daug magnio ir kalio, kurie gali padėti atsipalaiduoti. Be to, bananai ir žemės riešutų svieste esantis jau minėtas triptofanas gali padėti jums nurimti ir gerai pailsėti.
  • Jeigu bananų nemėgstate, valgykite riešutų sviestą su viso grūdo duonos riekele. Kaip rašoma eatthis.com, joje yra B grupės vitaminų, padedančių pasisavinti triptofaną.

Ką dar turėtumėte žinoti?

Žemės riešutų svieste yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių, mažai angliavandenių, daug baltymų, sveikų riebalų ir skaidulų. Palyginti su migdolais, makadamijomis ir panašiais riešutais, žemės riešutai pirmauja – 100 g jų yra 26 g baltymų. Juose esantis natūralus argininas ir magnis palaiko darbingumą, o kalis padeda papildyti glikogeno atsargas po treniruotės.

Tikinama, kad žemės riešutų svieste esantys baltymai skatina termogenezę. Tai reiškia, kad jūsų kūnui reikia daugiau energijos riešutų sviestui suvirškinti. Vos jį suvalgius, pradeda veikti bazinė medžiagų apykaita ir riebalų deginimo procesai. Tai naudinga – ypač per naktį.

Fotolia nuotr./Žemės riešutų sviestas
Fotolia nuotr./Žemės riešutų sviestas

Taisyklės, kurių patariama laikytis

Kaip tinkamai valgyti žemės riešutų sviestą?

Pirma, stebėkite kiek valgote. Nuo jūsų tikslų – noro sulieknėti ar užsiauginti raumenis – priklauso ir suvartojamas kiekis. Patariama riešutų sviestą vartoti saikingai. Turėkite galvoje, kad 2 valg. š. riešutų sviesto yra net 190 kcal!

Antra, saugokitės cukraus, transriebalų ir priedų. Atidžiau įsiskaitykite į jūsų mėgstamo žemės riešutų sviesto sudėtį. Į žemės riešutų sviestą dažnai dedama cukraus. Nesvarbu, ar tai būtų baltasis, rudasis ar kitoks, cukrus – tai angliavandeniai. Todėl būkite atidūs ir rinkitės žemės riešutų sviestą be papildomų priedų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas