Sužinokime, kokie tai produktai, kurių negalima valgyti tuščiu skrandžiu.
1. Citrusiniai vaisiai
Šie naudingi mūsų organizmui vaisiai gali sukelti alergiją arbą gastritą, jeigu valgysite juos tuščiu skrandžiu. O vaikams gali išsivystyti diatezė, atopinis dermatitas arba dilgėlinė. Jeigu negalite atsispirti stiklinei šviežių apelsinų ar greipfrutų sulčių, iš pradžių rekomenduojama papusryčiauti, o po kokių 20 min. išgerti šių sulčių.
Taip pat skaitykite: Sočiausi užkandžiai iki 100 kcal
2. Jogurtas
Keista, kad šiame sąraše atsidūrė jogurtas? Iš tiesų valgyti jogurtą tuščiu skrandžiu yra ne tiek žalinga, kiek nenaudinga. Pasirodo, ryte mūsų organizmas pats susidoroja su maisto virškinimu, jam nereikia jogurte esančių bakterijų.
Jeigu valgysite bananus tuščiu skrandžiu, rizikuojate sugriauti organizmo kalcio ir magnio pusiausvyrą, o tai gali neigiamai atsiliepti širdies veiklai.
Jogurto nauda slypi jame esančiose pieno rūgšties bakterijose. Jeigu valgysite šį produktą ryte, šios bakterijos, patekusios į rūgščią skrandžio aplinką, paprasčiausiai žus, taip ir nenusigavusios iki žarnyno.
Didžiausią naudą jogurtas atneš tada, jeigu valgysite jį praėjus 2 val. po valgio arba prieš miegą.
3. Bananai
Bananuose gausu mūsų organizmui reikalingų medžiagų, jie gali suteikti energijos, padėti mesti rūkyti ar netgi įveikti depresiją. Bet pagrindinė bananų vertybė – didžiulis kiekis magnio ir kalio, kurie daro teigiamą poveikį mūsų širdies ir kraujagyslių sistemai.
Tačiau jeigu valgysite bananus tuščiu skrandžiu, rizikuojate sugriauti organizmo kalcio ir magnio pusiausvyrą, o tai gali neigiamai atsiliepti širdies veiklai. Taip pat nerekomenduojama valgyti bananų prieš miegą – jie yra ilgai virškinami, gali sutrikti žarnyno veikla.
Taip pat skaitykite: Bananų dieta: per 3 dienas galite numesti 3 kg
4. Saldumynai
Tiems, kurie mėgsta išgerti ryte kavos ar arbatos su cukrumi ir dar pasilepinti saldainiais ar šokoladu, rekomenduojama atsikratyti šio įpročio. Pasirodo, cukrus, vartojamas tuščiu skrandžiu, trukdo kasai pasigaminti reikiamą kiekį insulino. Dėl to kraujyje padidėja cukraus kiekis. Be to, saldžių produktų vartojimas tuščiu skrandžiu gali išprovokuoti rūgščių bei šarmų pusiausvyros sutrikimus ir gali sukelti akių ligas.
5. Žalios daržovės
Beveik visose šviežiose daržovėse yra rūgščių, kurios gali dirginti skrandžio gleivinę. Tai gali sukelti skrandžio opą ar netgi gastritą. Daržovės, kurių nerekomenduojama valgyti pusryčiams: agurkai, pomidorai, saldžioji paprika, kopūstai. Geriausias metas daržovėms – pietūs arba vakarienė.
6. Kriaušės
Kriaušėse gausu mūsų organizmui reikalingų medžiagų, vitaminų ir mineralų. Bet dėl jose esančiose vaisių rūgščių ir didelio kiekio skaidulų jų nedera valgyti ne tik tuščiu, bet ir pilnu skrandžiu. Kriaušes geriausia valgyti praėjus pusvalandžiui po valgio. Taip pat verta žinoti, jog po to, kai suvalgysite kriaušę, nerekomenduojama gerti vandens ar kitų gėrimų, valgyti riebaus maisto ar mėsos.
Taip pat skaitykite: Sužinokite, kodėl kartais norisi mėsos arba saldumynų
7. Česnakai
Vargu, ar atsirastų žmonių, kurie ryte drįstų valgyti česnakus. Tačiau jeigu tokiu atsirastų, jiems vertėtų žinoti, kad česnakų valgymas tuščiu skrandžiu dirgina skrandį ir sutrikdo tūlžies pūslės veiklą. Be to, jeigu ryte valgysite česnakų, nemalonus kvapas iš burnos bus garantuotas visai dienai.