Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Produktai, mažinantys cholesterolio kiekį kraujyje

Sutikite, padidėjęs cholesterolis itin dažnai pasitaikanti bėda, kelianti sveikatos sutrikimų. Ir tam nemažai įtakos turi mityba, kuri priklauso tik nuo mūsų pačių. Ką dėti į burną, kad sau nepakenktume, o kaip tik – išvalytume organizmą, o cholesteroliui parodytume duris? Išklausykime dietologės Sarah Davis patarimų.
Maistas
Maistas / Fotolia nuotr.

Balkšvojo gysločio sėklų luobelės (maistinės skaidulos)

Dietologė tikina, kad tai vienas geriausių būdų atsikratyti padidėjusio cholesterolio kiekio, be to, šios maistinės skaidulos dar vadinamos „organizmo šluota“, kadangi šalina toksinus, padeda, kai kamuoja užkietėję viduriai, taip pat reguliuoja svorį.

Šias sėklų luobeles galite berti į jogurtą, pusryčių košes, dribsnius, varškę ir panašiai. Taip pat patartina vartoti kuo daugiau vandens.

Avižos

Avižinės kruopos – puikus pasirinkimas. Visų pirma, kaip teigia dietologė, jos teigiamai veikia širdies sistemą, be to, turi tokių medžiagų, kurios cholesteroliui itin nepatinka. Faktas: Manitobos universitete Kanadoje atlikti tyrimai iškalbingi: vos 3 g avižinių kruopų perdien – ir jūsų blogasis cholesterolis gali sumažėti iki 10 procentų.

Ir jeigu avižų košė jums kelia siaubą, paskaninkite ją uogomis, vaisiais ar riešutais – pamatysite, kad skonis jūsų nenuvils.

Taip pat skaitykite: Vaistų nuo alkoholizmo nėra, tačiau būdas jo atsikratyti veikia beveik 100 procentų

Žuvis

Kad ir kaip bebūtų gaila, tačiau ant mūsų stalo dažniau atsiduria įvairūs mėsos patiekalai. Pabandykite bent kelis kartus per savaitę skanauti žuvies – joje esančios omega-3 riebalų rūgštys tikrai geras pasirinkimas. „Taip užtikrinsite puikią širdies sveikatą“, – tikina dietologė Sarah Davis.

Daržovės

Pabrėžiama, kad norėdami sumažinti cholesterolio kiekį, turėsite kaip reikiant padidinti suvartojamų daržovių kiekį. „Dauguma žmonių suvartoja vos 2 porcijas iš rekomenduojamų 5, o tai labai svarbu, jeigu norite jaustis sveikai“, – tikina S. Davis. Labiausiai cholesterolio kiekį mažina kopūstai, morkos bei pomidorai.

Taip pat skaitykite: Didžiausi omega-3 riebalų rūgščių privalumai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais