♦ Visą dieną gurkšnokite žolelių arbatos. Liepžiedžių, medetkų ar petražolių šalina toksinus, dedešvų, rožių, mėtų, jonažolių ir erškėtuogių gerina medžiagų apykaitą.
♦ Iš organizmo puikiai pašalina šlakus raugintų kopūstų sunka. Gerkite po 2 šaukštus 2–3 kartus per dieną maždaug 30 min. prieš valgį.
♦ Jei turite galimybę, nueikite į pirtį, užsiplikykite pirties arbatos su beržų lapais.
Pagal mitybos pobūdį esama įvairių iškrovos dienų. Pasirinkite!
Rūgpienio (kefyro) arba pasukų: gerkite po stiklinę 6 kartus per dieną.
Obuolių: per dieną suvalgykite apie 2–3 kg obuolių.
Daržovių: 1,5 kg šviežių daržovių (ypač tinka kopūstai, morkos, salierai) padalykite į 5–6 porcijas. Jei skrandis sudirgęs, šviežias daržoves galite keisti daržvoių sriubomis. Tik negardinkite jų sultiniais, virkite gryname vandenyje. Galite paskaninti trupučiu druskos ir žolelių prieskoniais.
Ryžių: 4 kartus per dieną valgykite po 100 g mirkytų rudųjų ryžių.
Gerkite septynis kartus per dieną
Vanduo ir arbata slopina alkį ir padeda atsikratyti pavojingųjų šlakų.
1. Pabudusi išgerkite stiklinę drungno vandens su šaukšteliu šviežių citrinos sulčių.
2. Vietoj rytinio puodelio kavos rinkitės puodelį rozmarinų arbatos. Ji puikiai aktyvina medžiagų apykaitą ir kraujotaką. Jei neturite rozmarinų, tiks nesaldinta žalioji arbata.
3. Prieš vidurdienį išgurkšnokite 1–2 stiklines drungno vandens su citrinų sultimis arba 1–2 puodelius vaistažolių (ramunėlių, erškėtuogių ar mėtų) arbatos.
4. Vidurdienį – stiklinę drungno vandens.
5. Po pietų gerkite 1–2 puodelius žolelių arbatos (gali būti mėtų, ramunėlių, čiobrelių, tik ne rozmarino).
6. Vakare (bet ne vėliau kaip 18 valandą) – stiklinę drungno vandens.
7. Prieš miegą (ne vėliau kaip 21–22 valandą) – puodelį melisų ar valerijonų arbatos (migdo bei ramina) arba puodelį liepžiedžių arbatos (skatina prakaitavimą, šalina iš organizmo toksinus.)
Taip pat skaitykite:
Šventinis valgymo maratonas: kaip nepakenkti sveikatai ir figūrai?