Todėl kaip jausimės, priklauso tik nuo mūsų pačių pasirinkimo. Šiandien jums siūlome išbandyti riebalus deginantį kokteilį ir salotas. Pagaminsite labai greitai ir džiaugsitės ne tik puikiu skoniu.
Kokie privalumai? Sudėtinės patiekalų dalys greitina medžiagų apykaitą, ilgam suteikia sotumo jausmą, gražina odos spalvą, sumažina norą prisivalgyti.
► Riebalus deginantis kokteilis
Ingredientai:
1 puodelis kefyro;
žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
0,5 arbat. š. šviežios tarkuotos imbiero šaknies (tinka ir milteliai),
0,5 arbat. š. cinamono.
Kaip gaminti
- Į puodelį kefyro įberkite žiupsnelį aitriųjų paprikų, 0,5 arbat. š. malto arba šviežio imbiero, 0, 5 arbat. š. cinamono.
- Viską gerai išmaišykite ir gerkite ryte po lengvų pusryčių; labiausiai tinka kaip priešpiečiai.
- Jeigu skonis jums nepatinka, galite kerfyrą maišyti tik su vienu iš nurodytų prieskonių – gal taip atrasite naujų gardžių potyrių.
► Riebalus deginančios salotos
Ingredientai:
200 g krevečių,
1 didelis greipfrutas,
1 avokadas,
200 g mėgstamų žalių salotų.
Padažui:
1 arbat. š. alyvuogių aliejaus,
1 arbat. š. medaus,
1 arbat. š. garstyčių.
Kaip gaminti
- Jeigu krevetės šaldytos, išvirkite ir atvėsinkite.
- Greipfrutą nulupkite, pašalinkite plėvelę ir supjaustykite gabalėliais.
- Avokadą nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuostų.
- Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir išplakite iki vientisos masės.
- Lėkštėje išdėliokite salotų lapus, krevetes, sumaišytas su avokadu ir greipfrutais. Pagardinkite paruoštu padažu.