Morkų sriubos garsėja savo švelnumu. Jos savyje ir saldumo talpina, ir rūgštumo nuo konservuotų pomidorų gauna, o „Maggi“ sultinio kubelis (skaitytoja rinkosi vištienos skonio) viską subalansuoja.
Mūsų skaitytoja Onytė šią sriubą įprastai gamina namiškių pietums. Laikui ji nėra imli: vienas, du ir sušoka daržovės puodan, paskui jas prieskoniai ir konservuoti pomidorai.
Druskos, tiesa, gali tekti įberti į šią sriubą kiek daugiau, nes morkos saldokos. Reiktų atkreipti dėmesį, kad skonis būtų subalansuotas.
Ingredientai:
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 1 česnako
- 1 šaukštelio ciberžolės
- 4 morkų
- 1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų
- vandens
- Trijų saujų žirnių arba lęšių
- druskos, pipirų
- „Maggi“ sultinio kubelio
- baziliko lapelių papuošimui
Gamyba:
Supjaustykite smulkiai česnaką ir svogūną. Įkaitinkite aliejų puode. Suberkite ciberžolę, česnaką, svogūną ir pakepkite, kol suminkštės.
Morkas supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į puodą, šalia berkite žirnius ar lęšius.
Pavirkite panašiai 15-20 minučių, vis pamaišant. Nepamirškite pakviesti sultinio kubelio ir konservuotų pomidorų.
Druskos, ir pipirų įberkite pagal skonį.
Tada blenderiu viską sutrinkite puode, supilkite sultinį. Paragaukite, gal norėsis dar vandens ar druskos.
Pilkite į lėkštę, papuoškite bazilikų lapeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Skanaus!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.