Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santariškių klinikų kardiochirurgai Europos medikus moko, kaip atlikti modernias operacijas nesustabdant paciento širdies

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos (VUL SK) bendradarbiauja su viso pasaulio medikais. Lapkritį mūsų šalies specialistai konsultuoja didžiųjų Europos klinikų profesionalus ir moko juos mitralinio vožtuvo nesandarumo gydymo būdų, kuriuos „santariškiečiai“ pirmieji pasaulyje pradėjo taikyti šių metų vasario 25 d.
VUL Santariškių klinikų Plastinės  ir rekonstrukcinės chirurgijos centras
VUL Santariškių klinikų Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Santariškių klinikų kardiochirurgai nestabdydami širdies, per nedidelį pjūvį, panaudodami specialų prietaisą, nutrūkusias chordas pakeitė naujomis. Nuo to laiko šiuo metodu pasaulyje atliktos 57 minimaliai invazinės širdies operacijos, iš jų 33 – Santariškių klinikose.

Santariškių klinikų Kardiologijos ir angiologijos centro direktorius prof. Audrius Aidietis sako, kad toks globalus medikų bendradarbiavimas pasaulinėje praktikoje yra įprastas, tačiau iki šiol lietuviai dažniau vykdavo konsultuotis į užsienį, o ne atvirkščiai.

Mums, Santariškių medikams, iš tikrųjų labai malonu, kad  medicinines premjeras jau ne pirmą kartą tenka atlikti būtent Vilniuje.

„Mums, Santariškių medikams, iš tikrųjų labai malonu, kad  medicinines premjeras jau ne pirmą kartą tenka atlikti būtent Vilniuje. Tai yra visų mūsų profesinis pastiprinimas ir beribė atsakomybė prieš visą pasaulį“, – kalbėjo profesorius A.Aidietis.

Portalas 15min.lt primena, kad anksčiau mitralinio vožtuvo nesandarumą, kai būdavo plyšusi viena ar kelios mitralinio vožtuvo chordos, medikai gydydavo, atverdami pacientui krūtinės ląstą, ir operuodavo sustabdę širdį. Naujuoju būdu operacijos yra daug trumpesnės, o po jų pacientai lengviau ir greičiau sveiksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas