Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 17

Saugūs, neaiškūs ir pavojingi maisto priedai – ką slepia raidė E

Ilgėjant keliui nuo produkto gamintojo iki vartotojo stalo, maisto pramonėje vis gausiau ir įvairiau naudojami maisto priedai. Lietuvoje galima įsigyti produktų beveik iš viso pasaulio, tačiau tam, kad juos vis dar būtų galima vartoti, kai atkeliauja iš Azijos, JAV ar kitų tolimų kraštų, reikia pridėti papildomų medžiagų. Net Lietuvoje gaminamai produkcijai dažnai naudojami konservantai, skonio, kvapo stiprikliai ar išvaizdos gerintojai.
Maisto priedų gausu daugelyje produktų
Maisto priedų gausu daugelyje produktų / 15min nuotr.

Įvairios medžiagos bei technikos maisto išsaugojimui pasitelkiamos buvo dar senų senovėje, tačiau dabar gerokai ištobulėjo. Parduotuvėse galime įsigyti maisto su visa puokšte priedų, kurių dalis – visiškai nepavojingi, tačiau yra ir tokių, kurių suvartojus per daug, kyla pavojus sveikatai.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje yra sudarytas sąrašas maisto papildų, kuriuos leidžiama naudoti ir kurių kiekis maisto produktuose nėra kenksmingas vartotojui. Etiketėje šios medžiagos turi būti pažymėtos joms priskirtu trumpiniu E su 3 skaitmenimis arba parašytas pilnas jų pavadinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais