Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezoniškiau nebūna: kopūstų troškinys „spalio klasika“

„Kiekvieną spalį šį receptą gaminu ir vis giriu, nes nieko labiau rudeniško už kopūsto troškinį nėra", – rašo 15min skaitytoja Julija.
Kopūstų troškinys
Kopūstų troškinys / Asmeninio archyvo nuotr.

Ko jau ko, o kopūstų rudenį netrūksta nė vienoje virtuvėje.

Pasinaudokite šviežio derliaus proga ir palepinkite namiškius paprastu, bet labai aromatingu ir lengvu troškiniu.

„Spalio klasika“ tiks ir mažam, ir vyresniam ragautojui.

Ingredientai:

0,5 kopūsto

1 didelės saujos raugintų kopūstų

1 paprikos

0,5 galvos cesnako

1 skardinės pomidorų savo sultyse

1 didelio arba kelių mažų šviežių pomidorų

2 kubelių ekologiško „Maggi“ jautienos sultinio

5 vnt. pievagrybių

1 morkos

aliejaus

gabalelis sviesto (kepimui)

žalumynų (papuošimui)

Gamyba:

Visas paminėtas daržoves apkepame svieste. Po 10 min pilame pomidorų skardinę ir ištirpintus sultinio kubelius.

Viską išmaišome ir uždengę troškiname 20-30 min. Išjungus troškinį dar sutraiškykite česnaką, apibarstykite žalumymais.

Nepaprastai gardu tiekti su dešrelėmis ir grietine, bet galima ir su juoda duona ar virtomis bulvėmis.

Nepaprastai gardu ir rudeniška.

Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.

Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.

Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais