Ko jau ko, o kopūstų rudenį netrūksta nė vienoje virtuvėje.
Pasinaudokite šviežio derliaus proga ir palepinkite namiškius paprastu, bet labai aromatingu ir lengvu troškiniu.
„Spalio klasika“ tiks ir mažam, ir vyresniam ragautojui.
Ingredientai:
0,5 kopūsto
1 didelės saujos raugintų kopūstų
1 paprikos
0,5 galvos cesnako
1 skardinės pomidorų savo sultyse
1 didelio arba kelių mažų šviežių pomidorų
2 kubelių ekologiško „Maggi“ jautienos sultinio
5 vnt. pievagrybių
1 morkos
aliejaus
gabalelis sviesto (kepimui)
žalumynų (papuošimui)
Gamyba:
Visas paminėtas daržoves apkepame svieste. Po 10 min pilame pomidorų skardinę ir ištirpintus sultinio kubelius.
Viską išmaišome ir uždengę troškiname 20-30 min. Išjungus troškinį dar sutraiškykite česnaką, apibarstykite žalumymais.
Nepaprastai gardu tiekti su dešrelėmis ir grietine, bet galima ir su juoda duona ar virtomis bulvėmis.
Nepaprastai gardu ir rudeniška.
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.