Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 16

Skauda skrandį? Gydytoja perspėja: neužsiimkite savigyda

Skrandžio skausmas yra pažįstamas tikriausia kiekvienam iš mūsų. Jis gali būti įvairus – nuo lengvo dilgčiojimo ir deginimo pojūčio iki intensyvaus, pulsuojančio skausmo. Gydytojai perspėja jokiu būdu neužsiimti savigyda ir nebandyti socialiniuose tinkluose sklandančių receptų – gerti obuolių actą, spirituotą bičių pikį, sodą, spiritą, kopūstų ar bulvių sultis.
Pilvo skausmas
Pilvo skausmas / Shutterstock nuotr.

Medicinos centro „Northway“ Klaipėdoje gydytoja gastroenterologė, echoskopuotoja, endoskopuotoja Edita Šunokienė pasakoja apie skrandžio skausmo priežastis, simptomus, diagnostiką bei gydymo galimybes, taip pat pateikia naudingų patarimų, kaip galima šio nemalonaus simptomo išvengti.

Pasak patyrusios specialistės, skrandžio skausmas gali pasireikšti įvairiomis formomis – nuo lengvo dilgčiojimo ir deginimo pojūčio iki intensyvaus, pulsuojančio skausmo, trukdančio kasdienei veiklai ir neigiamai veikiančio gyvenimo kokybę. Dažniausiai skrandžio skausmas pasireiškia diskomfortu ar skausmu viršutinėje vidurinėje pilvo dalyje, jį gali lydėti pykinimas, vėmimas, pilnumo, sunkumo jausmas. Priklausomai nuo skausmą sukėlusios priežasties, jis gali būti aštrus, deginantis, maudžiantis ar spazminis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?