Vienas svarbiausių ir pagrindinių veiksmų šioje situacijoje – pasirūpinti sveika mityba. Neurofiziologai teigia, jog tie žmonės, kurie dažnai vartoja tam tikrus maisto produktus, pasižymi puikia atmintimi.
Taip pat skaitykite: 10 išmintingos moters taisyklių
Siūlome perskaityti sąrašą produktų, kuriuos rekomenduojama valgyti, jeigu norite išsaugoti proto aiškumą ir pagerinti atmintį.
1. Žuvis. Žuvį (tiek jūrinę, tiek gėlavandenę) reikia valgyti ne mažiau kaip 2 kartus per savaitę. Joje gausu ne tik fosforo, bet ir polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios skatina smegenų veiklą.
2. Bananai. Bananuose gausu vitamino B6, kurio trūkumas sukelia užmaršumą.
3. Ananasai. Juose yra serotonino, kuris reguliuoja smegenų impulsus.
4. Obuoliai ir vynuogės padeda sutelkti dėmesį.
5. Pomidorai. Juose daug mangano, būtino žmonėms, užsiimantiems protine veikla.
6. Moliūgų sėklos. Saujoje moliūgų sėklų yra cinko paros norma, kuris gerina tiek atmintį, tiek mąstymą apskritai.
7. Morkos, apelsinai, paprikos padeda išvengti su amžiumi susijusių pokyčių organizme ir bendrai stabdo organizmo senėjimą.
8. Pievagrybiai. Juose gausu pantoteno rūgšties ir vitamino B3, kurie padeda organizmui kovoti su nuovargiu.
9. Tradicinė medicina siūlo gardinti patiekalus krienais, kurie saugo ir atkuria atmintį.
Taip pat skaitykite: 60 Alberto Einsteino patarimų, kaip pagerinti smegenų veiklą
Žinoma, vien tinkama mityba nėra geros atminties garantas. Specialistai rekomenduoja propaguoti aktyvų gyvenimo būdą, išsimiegoti, džiuginti smegenis naujais įspūdžiais, skaityti knygas.