Spagečių „paukščių lizdas“ su putpelėmis ir putpelių kiaušiniais: nustebinsite net ir visko mačiusius

Ką gaminti, kai norite nustebinti? Tobulas patiekalas turėtų būti ne tik skanus ir malonus akiai, bet ir gana lengvai paruošiamas, kad nesugadintumėt jo paskutinę minutę. Mano „foolproof“ valgis yra jūros gėrybių daugiaryžis, bet kartą sugebėjau visą jį sugadinti, netyčia į puodą supildama skardinę kondensuoto pieno. Užsišnekėjau gal.
„Karantino kuchnia“: Putpelės receptas
„Karantino kuchnia“: Putpelės receptas / Evelinos Stundžienės nuotr.

Grožis slypi paprastume ir išradingume (kažkodėl aš šiandien itin banali). Todėl iš ganėtinai nuobodaus dalyko kaip spagečiai mes pagaminsime kai ką visai įspūdingo, bet kartu ir sunkiai sugadinamo. „Skrydį virš putpelės lizdo“ sugadinti galima nebent užmigimo ir putpelių sudeginimo būdu.

Putpelėms paruošti reikės:

  • putpelių, aišku (kiek porcijų, tiek ir paukščių);
  • sojos padažo;
  • terijakio padažo;
  • poros česnako skiltelių arba česnakų miltelių;
  • nepakenks viena kita šakelė čiobrelio ar rozmarino.

Spagečiams paruošti reikės (ingredientų proporcijas tiesiog atspėkite, nustatykite iš akies arba pagal nuotraukas):

  • spagečių;
  • gabaliuko sviesto;
  • svogūno;
  • česnako skiltelės;
  • rūkyto kumpio;
  • tarkuoto rūkyto sūrio (papildomai dėjau ir paprasto fermentinio, bet nebūtina);
  • dosnios saujos špinatų;
  • virtų putpelių kiaušinių (vienai porcijai reikės kokių trijų).

Gaminimas:

  1. Iš anksto – bent prieš valandą ar netgi dieną – užmarinuokite putpeles. Sumaišykite sojos padažą su terijakio padažu, įspauskite česnako, įmeskite žolių ir visame šitame išvoliokite putpeles. Leiskite joms pailsėti ramybėje šaldytuve iki tol, kol reikės kepti.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite putpeles ant kepimo skardos ir kepkite jas apie valandą. Orkaitės kepa ne vienodai, todėl kartais į savąją užmeskite akį ir pakoreguokite temperatūrą pagal vaizdą. Pabaigoje trumpai pakepkite būsimas lizdo gyventojas su vėjeliu, kad gražiai apskrustų. Tiesa, vien dėl šio marinato jos bus gražiai rusvos.
  3. Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Pasilikite truputį makaronų nuoviro.
  4. Pasmulkinkite svogūną, česnaką ir kumpį. Pakepinkite ant sviesto.
  5. Įpilkite samtį makaronų nuoviro ir sudėkite špinatus bei tarkuotą sūrį. Patroškinkite, kol išsilydys sūris. Neišsigąskite, jei vaizdas negražus ar sūris pavirto gumulais.
  6. Keptuvės turinį sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Gautą padažą sumaišykite su makaronais;
  7. Dėliojame „lizdą“: į lėkštę sudedame makaronus, ant jų – putpelę, o aplink ją – per pusę supjaustytus kiaušinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis