Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistai ragina druską vartoti atsargiau

Tyrimai rodo, kad daugiau kaip pusė Lietuvos gyventojų sūdo jau pagamintus patiekalus, o maždaug septyni procentai tai daro beveik visada, net neragavę maisto.
Maistas
Maistas / Fotolia nuotr.

Tuo metu Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja per parą suvartoti ne daugiau kaip 5 gramus druskos, įskaitant ir gaunamą su jau paruoštais vartoti maisto produktais.

Mitybos specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į produktų etiketes, kuriose nurodomas druskos kiekis. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atliktas tyrimas rodo, kad druskos kiekis vienos maisto produktų grupės skirtinguose gaminiuose yra labai įvairus – pavyzdžiui, dešrose druskos kiekis gali skirtis 2–3 kartus.

Archyvo nuotr./Dešra
Archyvo nuotr./Dešra

Neretai, atrodytų, visai nesūrūs produktai – pavyzdžiui, duona – turi gana daug druskos – šimte gramų duonos vidutiniškai yra arti vieno gramo druskos. Daugiausiai, vidutiniškai apie keturi gramai druskos, yra šimte gramų šaltai rūkyto, vytinto ar sūdyto mėsos gaminio, o tai yra apie 80 procentų per parą rekomenduojamo suvartoti druskos kiekio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito