Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 14

Specialistės atsakė: kas išduoda, kad užsikrėtėte kirmėlėmis ir kodėl papildai nepadės jų įveikti

Tokios būklės kaip pilvo skausmas, nuovargis, silpnumas ar sąnarių skausmai gali signalizuoti užsikrėtimą kirmėlėmis, tačiau simptomai gali įvairuoti ir priklausyti nuo to, kokiomis kirmėlėmis užsikrečiame. Socialinėje erdvėje galima išvysti, kaip žmonės kirmėles bando „išvaryti iš organizmo“ natūraliais būdais, pavyzdžiui, pelynais, česnakais ar gvazdikėliais. Ar tikrai toks „gydymo būdas“ tinkamas?
Šeimos gydytoja Silvija Valdonė Alšauskė ir biomedicinos mokslų daktarė, farmakologė dr. Gabrielė Balčiūnaitė-Murzienė,
Šeimos gydytoja Silvija Valdonė Alšauskė ir biomedicinos mokslų daktarė, farmakologė dr. Gabrielė Balčiūnaitė-Murzienė, / Asmeninio archyvo ir 123RF nuotr.

Kaip aiškina šeimos gydytoja Silvija Valdonė Alšauskė ir biomedicinos mokslų daktarė, farmakologė dr. Gabrielė Balčiūnaitė-Murzienė, gydytis kirmėlių sukeltas ligas reikėtų tuo, ką paskyrė gydytojas, o papildai ar natūralios priemonės pasiekti rezultato nepadės, juolab, kad tyrimų, atliktų su žmonėmis taikant natūralias priemones, nepateikiama.

„Užsikrėtimas kirmėlėmis, arba helmintozė, yra labai platus terminas. Žmogaus jaučiami simptomai bei jų išreikštumas priklauso nuo į organizmą patekusio parazito rūšies. Kalbant abstrakčiai, dažniausiai užsikrėtus yra būdingas bendras nuovargis, raumenų ir sąnarių skausmai, apetito sutrikimai, odos problemos, dažni virškinamojo trakto sutrikimai, kraujo tyrimuose neretai stebima mažakraujystė, eozinofilų kiekio padidėjimas, taip pat būdingi suaktyvėję alergijų simptomai, padažnėję infekciniai susirgimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas