Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Štai kas trukdo numesti svorį: dešimt produktų, su kuriais patariama atsisveikinti nedelsiant

Numesti svorio gali būti tikrai nepaprasta, nes tam reikia disciplinos, atsidavimo ir supratimo, ką, kaip ir kada valgyti. Ne visi maisto produktai yra naudingi; kai kurie įsiterpia į jūsų kasdienę mitybą ir tyliai bei klastingai trukdo siekti rezultatų.
Salotų padažas
Salotų padažas / Vida Press nuotr.

Kokie maisto produktai užkerta kelią jums pasiekti užsibrėžtą tikslą? Būtent dėl jų svarstyklių rodyklė, nepaisant visų jūsų pastangų, atsisako judėti į tą pusę, apie kurią svajojate, rašoma healthmakesyou.com.

Geriausia juos valgyti saikingai arba pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis.

Salotų padažas

Salotos yra nuostabus ir sveikas pasirinkimas, norintiems sulieknėti, nes jose gali būti daug maistingųjų medžiagų turinčių, mažai kaloringų ingredientų. Tačiau saugokitės padažo, kuriuo užpilate salotas. Kreminiai padažai, pavyzdžiui, skirti Cezario salotoms, greitai prideda papildomų kalorijų ir vienu mostu nuneša visą darbą, kurį įdėjote ruošdami sveikas salotas.

Pusryčių dribsniai

Pusryčių dribsniuose paprastai būna daug pridėtinio cukraus ir trūksta skaidulinių medžiagų. Daugelyje jų yra transriebalų, todėl rinkitės sveikesnius variantus, pavyzdžiui, avižinius dribsnius arba kapotas avižas. Šios alternatyvos yra maistingesnis pasirinkimas ir prisideda prie geresnės savijautos.

Makaronai

Jeigu dažnai valgote įprastus makaronus, gali būti sunku numesti svorio. Makaronų glikemijos indeksas yra aukštas, todėl cukraus kiekis kraujyje padidėja, o tai skatina riebalų kaupimąsi ir lėtina medžiagų apykaitą. Pereikite prie sveikesnių sveikesnių pilno grūdo makaronų.

Sultys

Vaisių sultys daugeliui atrodo sveika alternatyva saldiems gazuotiems gėrimams, tačiau jose yra ne ką mažiau cukraus ir kalorijų. Kad pajustumėte maistinę vaisių naudą ir nesuvartotumėte papildomų kalorijų, turėtumėte valgyti sveikus vaisius, o ne gerti sultis.

Mažo riebumo produktai

Mažai riebalų turintys ar liesi maisto produktai skirti padėti žmonėms numesti svorio, tačiau su tuo susiję teiginiai apie sveikatingumą nėra įrodyti. Pavyzdžiui, liesuose pieno produktuose gali būti priedų, kurie didina suvartojamų kalorijų kiekį, cukraus ir pan. Geriau rinktis maistą su kuo mažiau perdirbtų ingredientų.

Batonėliai

Nepaisant etikečių, daugelyje užkandžių batonėlių nėra daug skaidulinių medžiagų. Sudedamųjų dalių sąraše paprastai būna pridėtinio cukraus ir nereikalingų priedų. Norėdami gauti kuo didesnę naudą mitybai, rinkitės sveikus maisto produktus, o ne perdirbtus užkandžius.

Šaldyti pusgaminiai

Šaldyti patiekalai yra patrauklūs tuo, kad juos galime labai greitai paruošti, tačiau juose esantis per didelis druskos, cukraus ir paslėptų kalorijų kiekis nėra geriausias pasirinkimas tiems, kurie bando numesti svorio. Atkreipkite dėmesį į porcijos dydį! Be to, jiems trūksta šviežumo, todėl maistine prasme jie prastesni už naminius patiekalus, paruoštus mūsų pačių.

Becukriai gazuoti gėrimai

Žmonės becukrius gazuotus gėrimus renkasi vietoj įprastų saldžių, tačiau neapsigaukite. Tokiuose yra dirbtinių saldiklių, kurie didina nutukimo tikimybę. Jei siekiate sumažinti suvartojamo cukraus kiekį, nesaldinta šaltoji arbata arba paprastas vanduo yra naudingiau jūsų sveikatai.

Vanduo su skoniu

Paskanintas vanduo yra net toks sveikas, kaip gali atrodyti. Tokiame vandenyje yra dirbtinių saldiklių, natrio ir kitų priedų, skatinančių svorio augimą. Rinkitės natūralų vandenį arba pagardinkite jį šviežiais vaisiais ir žolelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas