Pasiruoškite iš vakaro
Jei rytais sunkiai keliatės iš lovos, pasistenkite jau iš vakaro apgalvoti, ko kitą dieną jums gali prireikti: jei reikia, išsilyginkite drabužius, pasiruoškite aprangą kitai dienai ar apgalvokite, ką valgysite pusryčiams.
Tokiu atveju ryte nereikės papildomai sukti galvos, kuo šiandien apsirengti ar jaudintis, kad vien dėl to, jog pamiegojote keletu minučių ilgiau, vėl nespėsite tinkamai susiruošti.
Taip pat skaitykite: 16 būdų, kaip ryte sutaupyti laiko
Jei žinote, kad kitos dienos dienotvarkė bus itin užimta, taip pat verčiau ją susiplanuokite iš vakaro, taip tiksliai žinosite, kuriuo laiku jums geriausia atsikelti, ir galėsite efektyviau apgalvoti visas dienos užduotis.
Nusistatykite žadintuvą likus 15 minučių iki laiko, kai reikės keltis
Tokiu atveju suskambus žadintuvui ir jau kiek prabudę žinosite, kad galite dar keletą minučių pasivartyti lovoje. Tiesa, vėl grįžti į miego karalystę nerekomenduojama, mat tokiu atveju vėliau atsikelti bus daug sunkiau.
Verčiau šiltai apsikloję ir gulėdami lovoje atmerktomis akimis pratampykite kūno raumenis ir pasiruoškite emociškai, kad po 15 minučių teks kilti iš lovos. Kai žadintuvas dar kartą suskambės, kelkitės iš lėto ir atsisėdę ant lovos krašto dar šiek tiek pasirąžykite.
Nebėkite iškart prie kompiuterio
Žinoma, nebent ryte laukiate nepaprastai didelio svarbumo žinios. Kitu atveju, vos pakilę iš lovos nebėkite iškart prie kompiuterio ir telefono. Jei išorinis pasaulis gali kiek palaukti, verčiau kiek pasivaikščiokite po namus ir leiskite sau visiškai prabusti.
Taip pat skaitykite: 90-ies sekundžių ryto triukas suteiks energijos visai dienai
Nueikite į vonią, nusiprauskite, užsikaiskite vandens ir pasidarykite kavos. Begurkšnodami ją, pasistenkite apgalvoti savo būsimos dienos tikslus ir darbus, jeigu reikia, padrąsinkite save ar gerai nuteikite dienos pradžiai.
Pusryčiams valgykite baltymų turintį maistą
Tam puikiai tiks avižinės košės, jogurtas, kiaušiniai, granola ar švieži vaisiai. Jei rytais iš lovos keltis itin sunku, pavalgyti jums derėtų kiek įmanoma anksčiau, mat taip organizmas kuo greičiau įgaus jam taip reikalingos energijos, tad verčiau neatidėliokite ir sėskite prie pusryčių stalo.
Kaip gaminti
- Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
- Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
- Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
- Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
- Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų...
- Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Nepervirkite.
- Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais...
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
Suskleisti
Ingredientai
Džemas:
2.00 valg. š. (apelsinų)
Pienas:
1.00 l (3,5 proc. riebumo)
Kaip gaminti
- Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, kaitinkite apie 5 min.
- Nukaitusi maišykite, kol pieno temperatūra nukris maždaug iki 45 laipsnių.
- Pamatuokite virtuviniu termometru. Tokio prietaiso neturite? Įkiškite į pieną švarų pirštą.
- Jei pavyko jį išlaikyti, kol suskaičiavote iki penkiolikos, temperatūra tinkama.
- 2 šaukštus karšto pieno sumaišykite su jogurtu.
- Mišinį įmaišykite į likusį karštą pieną. Indą uždenkite, suvyniokite į storą šiltą pledą, palikite 6–8 val.
- Gerai išmaišykite.
- Naminį jogurtą ir apelsinų džemą susluoksniuokite į taures.
- Viršų pabarstykite gliaudytomis granatų sėklomis ir sausoje keptuvėje skrudintomis pistacijomis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant jogurto brandinimo laiko).
Suskleisti
Ingredientai
Bananai:
1.00 vnt. (1 didelis, gerai prinokęs košei ir keli griežinėliai viršui išdėlioti)
Žemės riešutų sviestas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus:
2.00 valg. š. (po 1 valg. š. košei (arba medus) ir viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
- Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
- Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
- Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
- Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Idėja iš: www.pastryaffair.com
Suskleisti
Pripraskite keltis anksti
Jei norite išmokti keltis anksčiau, šį įprotį turėtumėte ugdytis anksti keldamiesi ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Tiesa, nenorėkite visko pasiekti iš karto.
Jei darbo dienomis keliatės 7 valandą ryto, savaitgaliais iš pradžių leiskite sau šiek tiek ilgiau pamiegoti ir kelkitės viena ar dviem valandomis vėliau. Po poros savaičių kėlimosi laiką kiek ankstinkite, kol priprasite iš lovos anksti lipti kiekvieną rytą. Jau po poros mėnesių pastebėsite, kad keltis anksti ryte nėra taip sunku. Žinoma, jei miegoti nueisite tinkamu laiku ir per naktį išmiegosite bent 6–8 valandas.
Taip pat skaitykite: Kodėl pirmadieniais jaučiatės tokie pavargę?