Sūris yra maistingas ir plačiai paplitęs produktas, kurį aptiksime daugelyje pasaulio patiekalų, pradedant klasikiniu sūrainiu greito maisto užkandinėse, tęsiant paprastais sumuštiniais namuose, o užbaigiant troškintais patiekalais bei salotomis. Sūris pagerina kulinarinių patiekalų skonį, aromatą, tekstūrą ir spalvą. Sūris pasižymi įspūdinga maistine verte: jame yra baltymų, riebalų, kalcio, fosforo, kalio ir vitamino B12, todėl jis yra vienas iš svarbių subalansuotos mitybos produktų, rašo „Eating Well“.
Vis dėlto kartais dėl didelio riebalų kiekio sūris linksniuojamas kaip toli gražu ne pirmo pasirinkimo produktas. Kontraversiška jo reputacija verčia jus susimąstyti, kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme, kai kasdien valgote sūrį? Skaitykite toliau ir sužinokite, ką sako moksliniai tyrimai.