Bene didžiausią bėdą sukelia cukrus, kurio atrandame net pačiuose keisčiausiuose ir neįprasčiausiuose patiekaluose. Problemų galime atrasti ir netinkamai parinktais gėrimais. Štai gazuoti nesukels euforijos ir net pakenks, kadangi juose – dirbtinių saldiklių rojus.
Sužinokite, kokie gėrimai labiausiai tinka mūsų odai, ir įtraukite juos į savo valgiaraštį.
Vanduo su citrina
Klasikinis gėrimas, kuriuo dažnas pradeda rytą. Šilto vandens stiklinė ir pliūpsnis citrinų sulčių suteikia ne tik vitamino C injekcijų, bet ir valo organizmą, jį detoksikuoja, paspartina medžiagų apykaitą, tikina mitybos specialistė Joy McCarthy.
TAIP PAT SKAITYKITE: Liekninančio gėrimo receptas plokščiam pilvukui
Žalios sultys
Įvairių žalumynų sultys – puikus pasirinkimas. Mitybos specialistė Samantha Gladish tikina, jog žaliosios sultys puikiai valo kepenis ir gerina jų veiklą, o tai susiję su skaisčia oda.
Bet galite bandyti ir kokteilius:
Ingredientai
Ispaniškos šalavijų sėklos: 1.00 valg. š.
Spirulina:(miltelių) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
- Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
- Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
- Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
Suskleisti
Ingredientai
Vanduo:
50.00 ml (šlakelis (pagal poreikį))
Kaip gaminti
- Nuo vaisių nulupkite žievę. Špinatus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite.
- Visus išvardintus produktus suberkite į elektrinį smulkintuvą. Įpilkite šlakelį kokosų pieno – jis kokteiliui suteiks malonaus prieskonio ir aromato.
- Pagal tai, kokio norite tirštumo, įpilkite į kokteilį vandens. Geriau iš pradžių įpilti mažiau nei per daug. Pernelyg skystas kokteilis nebus toks skanus. Jei išplakus pasirodys per tirštas, tuomet įpilkite reikiamą kiekį vandens ir dar truputį paplakite.
- Kokteilį galite gardinti ir įvairiais prieskoniais (žiupsneliu tarkuoto muskato, kardamono, cinamono ir kt.).
Suskleisti
Ingredientai
Salotos:
1.00 sauja (didelė sauja mėgstamų salotų lapų)
Vanduo:
100.00 ml (negazuotas mineralinis)
Kaip gaminti
- Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Suskleisti
Ingredientai
Vanduo:
100.00 ml (pagal poreikį)
Kaip gaminti
- Špinatų ir kiaulpienių lapus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
- Kivį nulupkite ir supjaustykite į kelias dalis, saliero stiebą susmulkinkite, bananą sulaužykite gabalėliais.
- Viską sumeskite į elektrinį plakiklį, įpilkite vandens ir gerai išplakite.
Suskleisti
Sultinys
Samantha Bradish tikina, kad sultinys iš kaulų, yra kupinas kolageno, želatinos bei kitų odą saugančių elementų, kurie jai padeda išlikti gražiai. „Sultinio vartojimas padeda padidinti kolageno lygį ir odai išlikti stangriai, išvengti raukšlių“, – pabrėžia mitybos specialistė.
Kaip gaminti
- Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno.
- Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies.
- Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus.
- Kuo ilgiau virsite sultinį, tuo jis bus skaidresnis.
- Daržoves nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į puodą, įmeskite svogūną ir suberkite pipirus.
- Virkite ant vidutinės ugnies apie 4 valandas. Vištą išimkite po valandos.
- Iš puodo išimkite kaulus, daržoves, o karštą sultinį perkoškite per tankų sietelį arba kelis sluoksnius marlės.
- Palikite atvėsti nuždengtame puode.
- Nuo šalto sultinio atsargiai nuimkite susidariusį riebalų sluoksnį, išpilstykite į indelius ir užšaldykite.
- Kuo sultinys skaidresnis tuo ilgiau jį galima išlaikyti ir vartoti maistui.
- Pastaba: Mėsos sultinį sūdyti ir gardinti prieskoniais reikia prieš vartojant.
Suskleisti
Ingredientai
Vištiena:
500.00 g (arba kalakutų kaulų, kaklų arba sparnų)
Kaip gaminti
1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3 val.
2. Gatavą sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų riebalai. Visus juos nugriebkite.
|
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Suskleisti
Vanduo
Šis paprasčiausias dalykas jūsų odai yra it gyvybės eliksyras. Mitybos tyrėjas Aaronas E.Carrolis sako, kad vandens galite gauti ne tik iš čiaupo – kai kuriuose vaisiuose ir daržovėse jo yra su kaupu. Todėl įtraukti juos į savo kasdienį racioną ir sumanu, ir sveika.
Išbandykite štai tokį receptą, kuris atjaunina odą ir suteikia energijos jūsų organizmui
- Raudonuosiuose kopūstuose, žaliosiose citrinose ir apelsinuose yra gausu vitamino C, kuris skatina kolageno gamybą, taip pat galingų antioksidantų, kurie saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos.
- Burokėliuose yra cinko ir vario, kurie gyvybiškai būtini sveikai odai. Burokėliai taip pat valo ir saugo kepenis, apskritai detoksikuoja organizmą.
- Imbieras padeda įveikti uždegimus, taip pat atsikratyti odos paburkimo ir raudonio, turi antioksdiantų, kurie saugo ląsteles nuo uždegiminių procesų.
- Agurkuose yra gausu vandens, o vanduo – nepakeičiamas dalykas stangriai ir skaisčiai odai. Taip pat šiose daržovėse atrasime įvairių mikroelementų ir naudingų medžiagų, pavyzdžiui, flavonoidų, kurie pasižymi tuo, kad saugo nuo uždegimų ir vėžio rizikos.
- Morkos – tai betakaroteno šaltinis, vėlgi, labai naudingos odai. Geriausia jas valgyti neapdorotas.
TAIP PAT SKAITYKITE: Sėlenos – tikra žarnyno šluota. Kaip jas vartoti?
Ingredientai:
½ raudonojo nedidelio kopūsto,
1 žalias burokėlis,
1 morka,
1 agurkas,
1 apelsinas,
½ žaliosios citrinos,
1 imbiero gabaliukas (apie 5 cm).
Kaip gaminti:
- Visus ingredientus, išskyrus apelsiną ir žaliąją citriną, sutrinkite iki vientisos masės.
- Iš apelsino ir žaliosios citrinos išspauskite sultis ir sumaišykite su likusiais jau sutrintais ingredientais. Jeigu reikia, įpilkite vandens.