Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sveikai ir sėkmingai: vilnietė Silvija atsikratė 40 nereikalingų kilogramų

„Aš visada norėjau laisvės. Norėjau rytais pabusti, atsikelti ir negalvoti – ką apsirengti, kad atrodyčiau lieknesnė“, – laidoje „Sportuok su Vlada.LT“ pasakojo Silvija, svorį pradėjusi mesti prieš tris metus, o dabar esanti lengvesnė jau 40 kilogramų.
Vilnietė Silvija atsikratė 40 nereikalingų kilogramų
Vilnietė Silvija atsikratė 40 nereikalingų kilogramų / Organizatorių nuotr.

23-ejų vilnietė Silvija kiek save prisimena, nuo pat paauglystės buvo stambi mergina ir dažnai laikydavosi dietų. „Svoris svyravo, tačiau niekada nebuvau normalaus svorio“, – pasakojo S.Jučepytė.

Metė sau iššūkį

Moteris prisiminė, kaip kartą, prieš tris metus ėjus iš parduotuvės ir pradėjus lipti laiptais, jai buvo sunku. Silvija susimąstė – tokia 19-metės fizinė forma ir sveikata tikrai nėra gera. Ji pati sau metė 100 dienų iššūkį – atsisakė iki tol degalinėse ir kavinėse valgyto greito maisto, alkoholio, pradėjo valgyti pusryčius, pati gamino maistą, ėjo miegoti anksti ir pastoviu laiku.

Per 100 dienų, vien tik subalansavusi savo mitybą, Silvija atsikratė 18 kilogramų. Tokį svorį mergina išlaikė 1,5 metų – penkias dienas per savaitę laikydavosi susidaryto režimo, o savaitgaliais leisdavo sau atsipalaiduoti apsilankydama vakarėliuose. Kaip pasakojo S.Jučepytė, savęs nevaržė, tačiau svoris nekito.

Pradėjo sportuoti

„Taip kurį laiką ir gyvenau. Bet man vis kažko trūko. Nusprendžiau pradėti sportuoti“, – prisiminė Silvija. Apsilankiusi sporto klube, jai buvo atlikta kūno sudėties analizė. – Pagal mano kūno riebalų ir raumenų santykį, buvo apskaičiuota, kad man dabar yra 38-eri, nors tuomet buvau 22-ejų.“

sveikai-ir-sekmingai-vilniete-silvija-atsikrate-40-nereikalingu-kilogramu

Organizatorių nuotr. / Vilnietė Silvija atsikratė 40 nereikalingų kilogramų

S.Jučepytė prisipažino, kad toks rezultatas ją sukrėtė. Kaip pati sakė – tuomet jos svoris buvo kur kas sumažėjęs, tačiau kūnas buvo subliuškęs. Moteris norėjo dar rimtesnių pokyčių – numesti dar daugiau svorio ir padailinti kūną.

Silvijos darbą prižiūrėjo trenerė. „Viskas pradėjo greitai keistis, kilogramai tirpo akimirksniu. Pradėjau kitaip valgyti – 5 kartus per dieną, trenerė duodavo patarimų, pati daugiau pasiskaitydavau. Dabar neįsivaizduoju savo gyvenimo bes sporto – sportuoju 6 kartus per savaitę, – laidoje „Sportuok su Vlada.LT“ pasakojo S.Jučepytė. – Šiandien bendrai esu numetus 40 kilogramų ir dabar gyvenu visai kitokį gyvenimą.“

23-ejų moteris prisipažino visada norėjusi laisvės. „Norėjau ryte pabusti, atsikelti ir negalvoti – ką apsirengti, kad atrodyčiau lieknesnė. Visada norėjo įšokti į džinsus, ko apkūnios moterys nedaro, avėti sportinius batus ir gerai jaustis, – atviravo Silvija. – Sveikas gyvenimo būdas yra mada, tai tegul tik daugiau būna tokių madų. Svarbiausia, viską daryti dėl savęs.“

Svarbiausia – mityba

40 nereikalingų kilogramų atsikračiusi moteris pasidalino savo mitybos paslaptimis.

Silvijos nuomone, blogo maisto nėra, yra tik netinkamas jo kiekis ir jį sugadinantys priedai. „Man mano maistas yra skanus ir aš savęs nekankinu. Viskas, kas yra su saiku, tikrai nepakenkia“, – yra įsitikinusi S.Jučepytė.

Silvija visuomet valgo sočius pusryčius – košę, avižinius blynus, uogas. Antrą kartą dienoje moteris dažniausiai valgo pačios gamintą vištieną ar kalakutieną. Trečią kartą dienoje Silvija dažniausiai troškina daržoves, paįvairindama jas krevetėmis.

VIDEO: Sveikai ir sėkmingai: vilnietė Silvija atsikratė 40 nereikalingų kilogramų

„Visada turiu šviežių daržovių. Valgau pomidorus, agurkus, alyvuoges, papriką, salotas, svogūnų laiškus, vakarienei dažnai gaminuosi tuno salotas“, – laidoje „Sportuok su Vlada.LT“ pasakojo Silvija.

Silvija pasidalino kalakutienos ar vištienos sveikuoliškų kotletų receptu: „Smulkiai supjaustykite vištienos ar kalakutienos krūtinėlę, išmaišykite masę graikišku jogurtu, įdėkite prieskoninių žolelių, tačiau neberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir įberkite maltų avižų. Suformuokite kotletus ir kepkite orkaitėje 20-30 minučių“.

Moteris tęsė, jog jos mityba nėra ypatinga. „Svarbiausia – reikia netingėti ir atsisakyti baltųjų miltų – bandelių, batonų. Prie viso to reikia tiesiog priprasti ir netingėti“, – motyvavo laidos „Sportuok su Vlada.LT“ herojė S.Jučepytė.

Norėdama motyvuoti žmones, Silvija įkūrė „Facebook“ puslapį „Gyvenk sveikiau su manimi“. Ten moteris dalijasi patarimais bei naudinga informacija, susijusia su sporto bei sveika gyvensena.

VIDEO: „Sportuok su Vlada.lt“: pasiruošimas slidinėjimo sezonui ir kineziterapeuto patarimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas