Kaip pasakoja pati pašnekovė, nuo pat profesinės veiklos pradžios jos galvoje kirbėjo mintis, kad vaistai – tik greitoji pagalba, o ligų priežastys slypi daug giliau. Todėl jos paieškos, trukusios ne vieną dešimtmetį, buvo nukreiptos į tai, kaip sau padėti be vaistų. Taip jos gyvenime atsirado organizmo būklę nustatantis biofunkcinis tyrimas ir susikaupė didžiulis žinių bagažas, kaip mus veikia skirtingi maisto produktai. Jos įsitikinimu, daugelis vadinamųjų gyvenimo būdo ligų (hipertenzija, diabetas, podagra ir pan.) gali būti sėkmingai gydomos natūraliais būdais, jeigu žmogus ir pats deda pastangas jaustis geriau.
Kai reikia energijos
Pasak D.Povilauskienės, pavasarį po žiemos aptingimo mūsų akys nori matyti daugiau spalvų, kurios mums keltų nuotaiką ir suteiktų žvalumo, todėl neretai iš spintos traukiame spalvingesnius drabužius. Tačiau spalvomis „pasimaitinti“ galime ir valgydami.